Menu
2 Comments

Minitube sau cum sa vezi fisierele Youtube fara flash

De multe ori vizionarea filmuletelor de pe Youtube poate fi o problema. Procesor care ruleaza la suta la suta si sistem inghetat, in timp ce sunetul si imaginea devin sacadate, greu de suportat pana la finalul fisierului accesat.

Evident nu trebuie sa aruncam PC-ul pe ‘Fereastra’ pentru toate aceste inconveniente. In cel mai bun si recomandat caz inlocuim ‘Fereastra’ cu o distributie Linux sau cu un MAC OS, dupa caz sau preferinta.

De ce? Pentru ca baietii destepti din spatele proiectelor open source au gasit solutia pentru accesarea fisierelor Youtube, fara a mai folosi de multe ori enervantul flash player.

Solutia este Minitube, o aplicatie minunata prin care poti vedea orice fisier Youtube direct la tine in PC, in cele mai bune conditii, fara flash, fara blocare de sistem si cu un nivel decent de lucru al procesorului.

Ce trebuie pentru a avea un astfel de soft? Instaleaza o distributie Linux, cum ar fi Ubuntu sau Mint, si tasteaza in terminal, pe rand, in ordinea de mai jos, urmatoarele comenzi:

sudo add-apt-repository ppa:neversfelde/ppa
sudo apt-get update
sudo apt-get install phonon-backend-gstreamer
sudo apt-get install minitube

Pentru o aprofundare a subiectului cititi Forumul Ubuntu Romania

Tags: ,

2 thoughts on “Minitube sau cum sa vezi fisierele Youtube fara flash”

  1. ala micu says:

    Multumesc ! Pur si simplu, functioneaza.

    Economia de resurse, in cazul meu, este de cca. 25% la incarcarea procesoarelor si de 2 grade Celsius la temperatura lor.

Spune-ti parerea, opinia ta conteaza