Menu
0 Comments

Parlamentul ‘ultras’ in Ucraina

96
Creative Commons License photo credit: Antonis SHEN

Discutiile despre stanga sau dreapta, despre sisteme electorale, pluripartidism sau democratie palesc in fata unei asemenea imagini.

Politica la Kiev a capatat o noua dimensiune, Parlamentul devenind tribuna contestatiei colective, iar alesii poporului ultrasi de serviciu.

In loc de pietre s-au folosit oua (sa speram macar ca erau cat de cat proaspete), steaguri de peluza am avut, iar tortele au incendiat la propriu atmosfera din Rada ucraineana.

Miza? Acordul cu Rusia, care prevede stationarea trupelor ruse (tot imi vine sa le spun sovietice) in Crimeea pana in 2042, cand probabil va fi prelungit pana in 2100 si ceva, opozitia condusa de Yulia Timosenko acuzand actuala putere ca a pactizat cu vecina mama de la rasarit.

Ce pot invata parlamentarii nostri din imaginile de mai jos? Ca pot face si putin spectacol in sala de plen, lasand la o parte motaiala traditioanala, cititul ziarelor sau vorbitul la telefon. Macar de ar aprinde torte si la noi pentru sustinerea unor idei, proiecte concrete, legi in folosul tuturor etc.

Tags: , , ,

Spune-ti parerea, opinia ta conteaza