Menu
0 Comments

Basso, omul in roz la final de Giro


Creative Commons License photo credit: David Locke

Rutierul italian Ivan Basso si-a trecut in palmares, duminica, Turul ciclist al Italiei, prima cursa de trei saptamani a sezonului, depasindu-l cu un minut si 51 secunde pe spaniolul David Arroyo.

In varsta de 32 ani, Basso se afla la al doilea succes in Il Giro, dupa cel obtinut in 2006 cand concura pentru formatia daneza CSC.

“A fost cu adevarat un tur foarte greu si victoria este cu atat mai mareata decat prima. Trebuie sa multumesc echipei mele, baiatii facand o treaba fantastica”, a declarat Basso.

Podiumul Turului Italiei a fost completat de Vincenzo Nibali, principalul locotenent al lui Basso la echipa Liquigas terminand cursa cu o intarziere de 2 minute si 37 secunde.

Tanarul rutier italian a castigat in contratimpul de la Verona batalia de la distanta cu Michele Scarponi, rutierul formatiei Androni-Giocattoli fiind distantat la 13 secunde.

Campionul mondial Cadel Evans s-a clasat pe locul cinci la general, la 3 minute si 27 secunde, topul opt fiind completat de Richie Porte, revelatia cursei, Alexandre Vinokourov si Carlos Sastre.

Victoria de etapa in contratimpul de la Verona a fost obtinuta de suedezul Gustav Erik Larsson, rutierul echipei Saxo Bank fiind cronometrat cu timpul de 20 minute si 19 secunde.

Al doilea s-a clasat Marco Pinotti, campionul Italiei la contratimp ratand victoria pentru doar doua secunde. Pe podiumul mansei a mai urcat kazahul Alexandre Vinokourov.

Tags: , , , ,

Spune-ti parerea, opinia ta conteaza

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.