Diverse

Masina de handbal Viborg a facut scor cu Oltchim

Bækkelaget 3 - Ullern 2 - 20080113  - Mira
Creative Commons License photo credit: ergates

Victorie la sapte goluri diferenta pentru Viborg in prima mansa a finalei Ligii Campionilor cu Oltchim Ramnicu Valcea, formatia daneza impunandu-se, pe teren propriu, cu 28-21 (14-11), dupa ce a condus la un moment dat chiar si cu zece goluri diferenta. Asa am trait in direct meciul Viborg-Oltchim

Oltchim a rezistat in fata masinii de handbal numita Viborg doar in primele 17 minute, cand formatia lui Radu Voina s-a aflat in permanenta la conducere.

Narcisa Lecusanu si Ionela Stanca au marcat primele goluri pentru Oltchim, dar Viborg a revenit de fiecare data prin aceeasi jucatore de exceptie, Bojana Popovic.

Jocul de atac al Oltchimului a continuat sa functioneze, Patricia Vizitiu si Cristina Neagu marcand pentru a aduce campioana Romaniei cu un gol in fata celor de la Viborg.

La jumatatea primei reprize campioana Romaniei si-a majorat avantajul la doua goluri, scor 7-5, dupa ce Stanca a finalizat de pe semicercul de sase metri din pasa Narcisei Lecusanu.

A fost ultimul moment in care Oltchim a mai contat in joc, Viborg venind ca un adevarat tavalug peste echipa lui Radu Voina.

Trei goluri consecutive si echipa daneza trecea la conducerea jocului.

Dupa 14-11 la pauza, Oltchim a cazut si mai mult in debutul partii secunde, Popovic dezlanduindu-se cu trei goluri la rand.

Scorul a inceput sa capete proportii pe masura trecerii timpului si Oltchim nu a mai gasit inspiratia necesara pentru a desface agresiva defensiva daneza.

Astfel s-a ajuns la 20-13, dupa care Oltchim a revenit usor intr-o situatie de dubla superioritate numerica.

Elevele lui Voina au recuperat trei goluri, dar jucatoarele de la Viborg erau departe de a-si fi consumat ideile de joc.

Ultimele minute au trecut greu pentru Oltchim, echipa din Ramnicu Valcea incasand gol dupa gol, astfel ca scorul de pe tabela a ajuns la un neverosimil 28-18.

Intr-un final chinuitor, Oltchim a limitat pe cat posibil pierderile, dar returul de la Bucuresti se anunta unul infernal, in conditiile in care Viborg va incepe meciul la adapostul celor sapte goluri.

Marcatoarele formatiei Oltchim: Stanca, Neagu (fiecare cu 6 goluri), Lecusanu, Maier, Nechita (fiecare cu 2 goluri), Vizitiu si Puscasu (fiecare cu un gol).

Golgetera intalnirii a fost Popovic, cu 9 reusite, fiind urmata pe lista marcatoarelor de la Viborg de Varzaru, cu 6 goluri.

Spune-ti parerea, opinia ta conteaza