Diverse

Argentina le-a facut cadou grecilor eliminarea de la Cupa Mondiala

Cu sase puncte deja in cont, Argentina si-a respectat statutul de mare favorita in fata Greciei, impunandu-se cu 2-0 (0-0), dupa un meci dominat de la inceput si pana la sfarsit.
Echipa elena a incercat sa pacaleasca fotbalul, sperand la o minune din jocul rezultatelor, dar in final a sfarsit prin a fi pusa la respect de echipa lui El Pibe de Oro Maradona.
Demichelis si Palermo au marcat golurile pumelor si Argentina merge in optimi cu noua puncte din tot atatea posibile, urmand a intalni Mexicul intr-un duel latin care se anunta extrem de spectaculos.
Meciul a fost transmis in direct de Onlinesport

Desi aveau in fata o echipa Argentina cu sase nume noi in prima garnitura, grecii nu s-au dezis de partitura invatata de la teutonul Otto Rehhagel, acest adevarat maestru al jocului inchis, ultra defensiv.

In aceste conditii, Argentina a avut initiativa si o posesie care nu a coborat niciodata in primele 45 de minute sub 75 de procente, dar la adapostul celor sase puncte din clasament nici oamenii lui Maradona nu s-au omorat prea tare cu firea in prima parte a disputei de la Polokwane.

Prima ocazie a venit in minutul 19, cand Aguero a patruns pe stanga si a cautat coltul scurt cu un sut in forta, dar acolo Tsorvas si-a facut datoria, respingand in corner.

Cateva zeci de secunde mai tarziu acelasi portar s-a remarcat la bomba expediata de Veron de la 30 metri, Tsorvas demonstrand o data in plus ca-si merita statutul de urmas al celebrului Nikopolidis, unul dintre principalii artizani ai Greciei la Euro 2004.

Cum Nigeria a deschis devreme scorul in fata Coreei de Sud, elenilor le-a venit manusa scorul alb afisat in meciul cu Argentina, iar apararea acestuia s-a transformat intr-o adevarata pasiune.

Finalul reprizei a schimbat datele problemei, Coreea de Sud egaland Nigeria, in timp ce pe Argentina a inceput sa mareasca ritmul in jumatatea adversa.

Ocaziile nu au intarziat sa apara, suturile lui Maxi Rodriguez si Messi fiind respinse de acelasi Tsorvas. Grecia a terminat prima parte in corzi, fiind salvata de fluierul centralului Irmatov din Uzbekistan.

Grecii au primit un cadou nesperat din partea argentinienilor in debutul partii secunde, cand Samaras s-a trezit cu mingea in careul advers, insa sutul atacantului elen a trecut pe langa poarta. A fost o eroare a lui Demichelis, care putea duce la deschiderea scorului.

Desi Coreea de Sud a preluat conducerea in fata Nigeriei, jucatorii lui Rehaggel au continuat sa se apere aproape fara nicio logica, lasandu-i pe argenintieni sa domine jocul.

Ocaziile nu au intarziat sa apara, dar Tsorvas s-a remarcat din nou, cea mai clara sansa de gol a sud-americanilor venind in minutul 69 la sutul lui Messi dintr-o lovitura libera de la 30 metri.

La faza imediat urmatoare portarul elen a aparat sutul lui Bolatti din sase metri, fundasul argentinian reluand din prima centrarea lui Veron din corner.

Presiunea constanta a pumelor a dat rezultat in minutul 78, cand fundasul Demichelis a sutat cu sete sub transversala din 6-7 metri, penalizand astfel jocul timid al grecilor.

A fost un corner de pe stanga, mingea a fost protejata de Milito si Demichelis a indeplinit o simpla formalitate in fata neputinciosului Tsorvas.

Chiar si condusi pe tabela, grecii nu au reusit sa puna probleme in jumatatea argentiniana, jucatorii lui Rehhagel aratandu-si limitele cu adevarat.

Mai mult decat atat, Messi a ratat in minutul 85 o mare ocazie, sutand in stalpul din dreapta al portii aparate de Tsorvas, dupa o actiune personala de toata frumusetea.

Introdus in finalul meciului, Palermo a inchis tabela in minutul 87, cand a trimis in coltul lung o minge respinsa in lateral de portarul grec, faza fiind creata de acelasi incantator Messi.

Spune-ti parerea, opinia ta conteaza