Diverse

Brazilia s-a incalzit cu Zimbabwe

Allez Brasil!
Creative Commons License photo credit: Breno Peck

Vedetele Braziliei si-au respectat blazonul in meciul amical disputat, miercuri, la Harare, impotriva nationalei statului Zimbabwe, impunandu-se cu 3-0 (2-0). Golurile au fost marcate de Bastos (42), Robinho (44) si Elano (56).

Inceputul meciului de la Harare a apartinut gazdelor, care in mod surprinzator au pus numeroase probleme fragilei defensive a Braziliei.

Bazat in mare parte pe entuziasm, jocul celor din Zimbabwe i-a luat prin surprindere pe brazilieni, care in primele 20 minute au ajuns cu dificultate la poarta adversa.

Lucio a respins in extremis din fata rapidului Musona in minutul 17, gazdele obtinand cornerul la o faza clasica de contraatac.

Minutul 20 a adus cea mai mare ocazie a gazdelor, la o faza in care defensiva braziliana a fost prinsa pe picior gresit. Thiago Silva a gresit in duel cu Benjani, mingea a ajuns la zece metri in piciorul lui Caruro, al carui sut bomba a trecut mult peste poarta.

Prima ocazie a Brailiei a venit in minutul 25, cand Robinho si-a asumat un sut din afara careului, mingea fiind repsinsa in fata de portarul Sabinda. Doua minute mai tarziu portarul Julio Cesar a iesit accidentat, in locul sau intrand Gomes.

Acelasi Sabinda a fost la post in minutul 37 la sutul in forta trimis de Maicon, dar nu a mai avut reactie la torpila trimisa de Michel Bastos in minutul 42 dintr-o lovitura libera din coltul careului.

1-0 pentru Brazilia, multipla campioana mondiala spargand gheata dupa un inceput nesigur de partida. Dupa alte doua minute formatia lui Carlos Dunga si-a majorat avantajul, aratandu-si cu adevarat superioritatea in fata rudimentarilor fundasi din Zimbabwe.

Maicon a urcat in ofensiva pe dreapta si l-a gasit ideal demarcat in careu pe Robinho, care a trecut cu eleganta mingea pe langa Sabinda.

Cu avantaj de doua goluri dupa primele 45 minute, Dunga i-a trimis in teren in debutul partii secunde pe Luizao, Alves si Baptista, pe banca de rezerve ramanand Lucio, Maicon si Kaka.

Dupa ocazia lui Robinho din minutul 50 si sutul pe langa al lui Melo din minutul 52, Brazilia si-a triplat avantajul in minutul 57 la capatul unei faze de toata frumusetea.

Baptista si Alves au facut sah mat defensiva adversa cu un un-doi de efect, fundasul Barcelonei pasandu-i altruist lui Elano in fata portii.

Zimbabwe a trecut pe langa golul de onoare in minutul 62, cand sutul lui Antipas a trecut putin pe langa poarta lui Gomes.

Elano isi putea trece in cont dubla, in minutul 77, cand a sutat pe langa poarta din pozitie ideala in interiorul careului advers.

Spune-ti parerea, opinia ta conteaza