Wimbledon

Federer si Djokovic au trait periculos in primul tur la Wimbledon


Creative Commons License photo credit: Swiv

Cu ochii pe turneul final al Cupei Mondiale si inca sub imperiul asurzitor al vuvuzelelor, aproape ca nici nu stiu cand a trecut timpul si complexul All England Tennis de la Wimbledon si-a deschis portile pentru o noua editie a Grand Slam-ului pe iarba.

In mod traditional, campionul ultimei editii, in speta Roger Federer, a deschis balul in fata unui columbian, pe numele sau Alejandro Falla, un adversar de buzunar pentru fostul lider mondial, dar totusi principal favorit pentru o a saptea cununa cu lauri la Wimbledon.

Aflat intr-o evidenta scadere de forma, dupa eliminarea suferita la Roland Garros si bataia luata de la Lleyton Hewitt in finala de la Halle, ‘ceasornicul’ Federer a ramas in urma la meciul cu Falla. Columbianul si-a facut jocul, profitand ce e drept si de numeroasele greseli nefortate ale lui Federer, astfel ca in setul patru, sud-americanul s-a trezit servind pentru meci la scorul de 5-4 si 2-1 la seturi.

Va spun cu toata sinceritatea, n-am crezut nicio clipa ca Federer poate pierde meciul, desi in minte deja imi construisem titlul: “Bomba la Wimbledon: Federer eliminat in primul tur”. S-a facut 5-5 si intreaga arena centrala a rasuflat usurata. Campionul era inca in meci.

Falla a mai avut o tresarire in tie-break si cu asta prezenta sa pe teren s-a cam incheiat. Fizic a mai ramas inca un set, dar meciul se jucase in acel game zece al setului patru. Federer a indeplinit o simpla formalitate, castigand cu 6-0 decisivul.

In urma acestei incercari cred ca elvetianul nu va mai putea fi oprit pana in finala, unde poate doar Rafael Nadal sa-i tina piept.

Trecem mai departe la Nole din Serbia, adica la Novak Djokovic, al treilea jucator al lumii, care la randul sau a avut nevoie de trei seturi pentru a continua aventura la Wimbledon. De cealalta parte a fileului s-a aflat micutul Olivier Rochus, care i-a oferit sarbului o replica extraordinara.

Din intalnirea celor doi a iesit un meci de cinci stele, o disputa adevarata de Grand Slam, cu numeroase rasturnari de scor si schimburi spectaculoase. In final, Djokovic si-a vazut sacii in caruta si drumul netezit spre turul al doilea.

Sa nu-l uitam nici pe Victor Hanescu, singurul jucator din Romania prezent in concursul masculin confirmandu-si statutul de favorit numarul 31 in meciul cu rusul Andrey Kuznetsov, desi partida a fost una extrem de dificila, decisa in cinci seturi.

Pentru Victor al nostru urmeaza confruntarea cu turcul Marsel Ilhan, o eventuala victorie ducand la egalarea cele mai bune performante la Wimbledon.

Spune-ti parerea, opinia ta conteaza