Menu
0 Comments

Max Biaggi, imperial la Misano

Max Biaggi
Creative Commons License photo credit: realworldrider

Italianul Max Biaggi este pe cai mari in Campionatul Mondial de Superbike, unde si-a consolidat prima pozitie la general dupa cele doua curse ale etapei de la Misano Adriatico (San Marino).

Aflat in pozitia secunda a grilei de start, ‘Imparatul Roman’ s-a impus cu stil in ambele intreceri, facand un pas important spre titlul mondial.

Polemanul Troy Corser a dominat prima cursa pana cu patru tururi inaintea finalului, cand la rampa a iesit Mad Max. Riderul de la Aprilia a atacat decisiv mentinandu-se pe prima pozitie pana la final in fata lui Carlos Checa (Ducati) si Troy Corser (BMW).

Cei trei experimentati piloti ai curselor pe doua roti, care impreuna au 114 ani, au format astfel un podium de vis intr-o intrecere Superbike de departe regina motociclismului mondial in aceste vremuri.

Biaggi s-a impus si in cursa a doua, trecandu-si in cont a 11-a victorie in Superbike si a patra dubla din acest sezon, ‘Corsarul Negru’ reusind sa se impuna cu un avans de peste patru secunde in fata britanicului Leon Haslam (Suzuki).

Cu cinci runde (zece curse) inaintea finalului de sezon, Biagii conduce la general, cu 307 puncte, fiind urmat de Haslam, cu 270 puncte, si Checa, cu 172 puncte.

Urmatoarea etapa a Campionatului Mondial de Superbike este programata la Brno (Cehia) pe 11 iulie.

Sezonul se va incheia la Magny-Cours pe 3 octombrie.

Tags: , , , , ,

Spune-ti parerea, opinia ta conteaza