Diverse

Paraguay-Japonia, un meci sarac salvat de loteria loviturilor de la 11 metri

Blow my Vuvuzela
Creative Commons License photo credit: Eustaquio Santimano

Continentul asiatic a ramas fara echipa la Cupa Mondiala, dupa ce Japonia a pierdut in fata Paraguayului in urma loviturilor de la 11 metri. Cele doua echipe au incheiat la egalitate, scor 0-0, dupa cele 120 de minute de joc efectiv, dupa care Komano a ratat singura lovitura de la punctul cu var.

Inca de la primele pase schimbate pe dreptunghiul verde al terenului din Pretoria cele doua echipe au lasat impresia ca abordeaza meciul cu gandul la prelungiri si eventuale lovituri de departajare.

Paraguay si Japonia au oferit un fotbal modest, cu ocazii putine si mult prea multa prudenta pentru doua echipe ajunse intre primele 16 din lume. Miza calificarii in premiera in sferturile de finala a primat la ambele echipe in detrimentul unui joc deschis.

Desi au beneficiat de o posesie superioara, paraguayenii nu au atacat decisiv poarta lui Kawashima pana in minutul 21, cand Barrios a patruns pe stanga si a sutat in goalkeeperul nipon.

Japonezii au reactionat imediat, aratand ca nu sunt straini de jocul direct pe poarta. Matsui a trimis un sut puternic in afara careului, dar mingea a intalnit transversala portii lui Villar.

Honda a iesit la rampa in minutul 40 cu un sut de la 20 metri, dar mingea a trecut milimetric pe langa poarta.

In partea secunda s-a jucat aproape la fel, paraguayenii avand initiativa, in timp ce japonezii s-au rezumat la un joc defensiv, de asteptare a adversarului.

Ortigoza a patruns impetuos in careul advers in minutul 50, dar a fost blocat magistral in momentul sutului, aceasta fiind prima faza cu adevarat periculoasa la poarta lui Kawashima in aceasta parte a doua.

Peste alte 19 minute jucate la trecerea timpului, Riveros a trimis cu capul in bratele portarului nipon, pentru ca patru minute mai tarziu sa fie randul lui Tanaka sa-si incerce lovitura de cap. Mingea insa a trecut peste poarta.

Dupa 90 de minute sterse s-a intrat in prelungiri, unde ritmul a crescut usor, cele doua echipe lasand impresia ca se tem de eventualele lovituri de departajare.

Japonezii au fost aproape de gol in minutul 116, cand Honda a patruns pe stanga, i-a pasat in careu lui Tanada, dar acesta s-a piedut cu firea si a ratat sutul decisiv.

Loviturile de departajare s-au incheiat cu scorul de 5-3 in favoarea paraguayenilor, care au trimis in poarta toate loviturile regulamentare. Singurul japonez care a ratat a fost Komano, acesta scuturand transversala portii lui Villar cu un sut in forta.

Spune-ti parerea, opinia ta conteaza