Diverse

Portugalia in grafic contra Mozambicului

World Cup
Creative Commons License photo credit: Looking Glass

Nationala pregatita de Carlos Queiroz s-a impus, marti, in fata reprezentativei statului Mozambic, cu 3-0, intr-un meci amical desfasurat la Johannesburg.

Golurile au fost marcate in partea secunda de Danny (52′) si Hugo Almeida (75, 83′). Mozambicanii au avut o bara in minutul 40 prin Momed Hagy.

Vedeta Cristiano Ronaldo a intrat pe teren in minutul 64 in locul capitanului Simao Sabrosa.

Ritmul jocului a fost scazut in primele 25 minute, prima ocazia cu adevarat importanta venind la sutului lui Simao, prins in cele din urma in doi timpi de portarul mozambican Lama.

A urmat reluarea cu capul a lui Danny (26′) si sutul de la distanta a lui Simao (31′), pentru ca Liedson sa treaca pe langa deschiderea scorului, lovitura sa de cap punandu-l la grea incercare pe Lama (33′).

Portugalia a dominat jocul in fata unei echipe modeste, dar care a fost aproape de surpriza in minutul 40. Momed Hagy si-a incercat norocul de la 30 metri, sutul sau intalnind bara din dreapta a portii aparate de Eduardo. Portarul lusitan fusese batut.

Partea secunda a inceput cu Hugo Almeida in locul lui Liedson, dar cel care avea sa deschida scorul a fos decarul Danny. La originea fazei s-a aflat Deco, acesta trimitand o pasa de geniu printre fundasii mozambicani. Danny s-a folosit de viteza, a preluat in fata lui Lama si a trimis in poarta goala.

Acelasi Danny a trecut pe langa golul doi cinci minute mai tarziu, cand sutul sau a fost deviat in corner de Lama.

Momentul mult asteptat al intrarii lui Cristiano Ronaldo s-a produs in minutul 64, starul de la Real Madrid inlocuindu-l pe Simao.

Hugo Almeida a majorat avantajul Portugaliei (75′), cand a pus latul in fata portii, dupa o faza construita in mare viteza pe partea stanga.

Acelasi Almeida a facut 3-0 cu sapte minute inaintea finalului, reluand in poarta balonul respins in fata de Lama. Sutul de la 25 metri i-a apartinut lui Ronaldo.

Portugalia a inceput meciul in urmatoarea alcatuire: Eduardo; Miguel, Ricardo Carvalho, Bruno Alves, Fábio Coentrão; Pedro Mendes; Deco, Raul Meireles; Danny, Liedson, Simão. Pe parcursul intalnirii au mai evoluat: Hugo Almeida, Veloso, Tiago, Ronaldo, Pepe si Duda.

Spune-ti parerea, opinia ta conteaza