Diverse

Remiza in infernul vuvuzelelor

Rainbow blowers
Creative Commons License photo credit: Coca-Cola South Africa

A 19-a Cupa Mondiala din istorie a debutat, vineri, pe impresionantul Soccer City Stadium din Johannesburg, Africa de sud si Mexic oferind un joc placut, cu mult peste media altor partide de deschidere.

Numai cand ma gandesc la un Brazilia-Scotia (1998) sau Germania-Costa Rica (2006) parca imi vine sa trag putin pe dreapta. Dar nu a fost cazul de aceasta data, infernalele vuvuzele din tribune creand un zumzet asurzitor.

Sud-africanii au inceput cam timid pentru o echipa gazda antrenata de un reputat tehnician brazilian, Carlos Alberto Pareira sa nu uitam ca a obtinut titlul mondial cu Brazilia in 1994.

Victoriosi in ultimul amical dinainte turneului final, cand au batut o Italie apatica la Bruxelles, mexicanii au dominat jocul in prima repriza, oferind un fotbal frumos.

Dar tocmai ce am publicat in debutul zilei declaratia marelui Pele, care spunea ca nu este suficient sa joci spectaculos pentru a castiga la Cupa Mondiala. Si spusele triplului campion mondial s-au verificat intocmai in partida de la Johannesburg.

Dos Santos are clasa de mare jucator, Vela nu degeaba a ajuns la Arsenal, iar Franco este un atacant pur sange, dar chiar si asa sud-africanii au scapat cu noroc fara gol primit.

Numeroasele ocazii ale mexicanilor din prima parte s-au razbunat pe oamenii lui Javier Aguirre in partea secunda, Siphiwe Tshabalala trimitand primul Jabulani in poarta. Contraatac frumos, pasa printre aparatorii mexicani si era 1-0 pentru Africa de sud. Explozie de bucurie si mai ales de vuvuzele in tribune.

Era minutul 55 si prima surpriza se prefigura la orizont. Gazdele insa au facut pasul inapoi ca orice echipa mica ajunsa in fata unui rezultat mare. La fel de mare a fost si eroare tactica, pentru ca Rafael Marquez a restabilit egalitatea cu 11 minute inaintea finalului.

Un rezultat de egalitate just pana la urma, intre o echipa a Africii de sud vizibil limitata si o formatie a Mexiului tehnica, prezenta la finalizare, dar penalizata de ratarile din prima repriza.

Rezultatul are menirea de a complica lucrurile in Grupa A, unde Uruguay si Franta se intalnesc in al doilea meci al zilei.

Spune-ti parerea, opinia ta conteaza