Diverse

Remiza la trecerea timpului intre Brazilia si Portugalia

Allez Brasil!
Creative Commons License photo credit: Breno Peck

Derbiul dintre Portugalia  si Brazilia  ar fi trebuit sa fie un frumos spectacol fotbalistic intre doua echipe tehnice, cu jucatori de top la marile cluburi europene, dar in cele din urma nu a fost decat un meci anost, fara prea multe ocazii de poarta si cu numeroase duritati.

S-a incheiat 0-0, rezultat in urma caruia Brazilia a castigat Grupa G, iar Portugalia s-a multumit cu locul secund, care ar putea duce la evitarea Spaniei in optimile de finala.

In pofida legaturilor lingvistice si de natura istorica dintre cele doua natiuni, portughezii si brazilienii nu s-au menajat deloc pe gazonul din Durban, angajandu-se intr-o disputa care de multe ori a depasit limita regulamentului.

Astfel, dupa primele 45 de minute centralul Benito Archundia Tellez a fost nevoit sa scoata de nu mai putin de sapte ori cartonasul galben.

Cel mai nervos dintre jucatori a fost brazilianul Felipe Melo, schimbat de Carlos Dunga inaintea pauzei, altfel multipla campioana mondiala riscand sa evolueze cu un jucator mai putin mai bine de un mitan.

In ceea ce priveste jocul, brazilienii au dominat la capitolul posesie si ocazii, trecand in doua randuri pe langa deschiderea scorului.

Portugalia a mizat pe contraatac si pe sclipirea de geniu a lui Cristiano Ronaldo, dar acesta a fost bine anihilat de aparatorii brazilieni.

Prima ocazie a meciului a apartinut Braziliei, Nilmar sutand periculos din sase metri, mingea fiind apoi deviata in bara de portarul lusitan Eduardo.

A fost o centrare de pe dreapta de la Luis Fabiano si Nilmar a ratat de putin deschiderea scorului.

Era minutul 31 si brazilienii isi faceau pentru prima data aparitia periculos in careul portughez.

Chemati parca la joc de ratarea lui Nilmar, lusitanii s-au napustit asupra portii lui Julio Cesar la faza imediat urmatoare, dar Tiago a cazut prea usor in duel cu Lucio si nu s-a ales decat cu un galben pentru simulare.

Portughezii au echilibrat jocul in debutul partii secunde, jucatorii lui Carlos Queiroz fiind mai prezenti in jumatatea braziliana. Pe acest fond a aparut si prima mare ocazie pentru lusitani, Raul Meireles trimitand milimetric pe langa poarta in minutul 60.

Ronaldo a patruns cu mingea la picior pe dreapta, lasandu-l pe drum pe fundasul Juan, a urmat pasa in lateral, e drept cu ajutorul lui Lucio, si Meireles nu a gasit cadrul portii cu exteriorul.

Pana la final ritmul jocului a scazut si mai mult, singura faza notabila fiind la consemnata in minutul 77, cand Simao a patruns in viteza pe stanga, pasandu-i in careu lui Ronaldo, dar sutul acestuia nu a gasit spatiul portii.

Ramires putea deschide scorul in primul minut din cele cinci suplimentare acordate de la margine, cand l-a intins pe Eduardo cu un sut din afara careului.

Prea putin de la un meci considerat de cinci stele, cele doua echipe fiind extrem de zgarcite cu fotbalul, dar extrem de darnice cu faulturile.

Aceasta este doar a treia remiza inregistrata intre cele doua formatii, Brazilia castigand 12 din cele 19 intalniri directe.

Spune-ti parerea, opinia ta conteaza