Menu
0 Comments

Romania-Honduras, 3-0. De trei lei speranta pentru EURO 2012

romania_1994
photo credit: alvez

Sa mai aud pe cineva spunand ca nationala de fotbal face parte din lumea a treia. Pai cand bati Honduras, una dintre cele mai temute natiuni din America Centrala in materie de violenta si trafic de tot felul, ai cu adevarat valoare.

Si cand mai pui la socoteala ca baietii astia, care mi-au amintit in linii mari de Rincon si Valencia de la World Cup-ul american, sunt calificati la turneul final din Africa de Sud, izbanda plaiesilor lui Razvan este cu atat mai importanta.

Drama cea mare stiti care este? In purul stil romanesc cu siguranta se vor gasi multi sa spuna ceva de genul: “i-am injurat degeaba, chiar stiu fotbal baietii. Pai daca i-am batut pe astia care sunt la mondiale, inseamna ca si noi ne meritam locul acolo”. [sigur, si cand s-a facut dimineata eram deja in urna a patra pentru preliminariile Cupei Mondiale din 2014]

Dupa o saptamana de fotbal imi permit sa trag cateva linii in perspectiva preliminariilor pentru EURO 2012. Noi suntem departe de turneul final si cred ca ar trebui sa incep pregatirea pentru Franta 2016. Apropo de Franta, dinspre Hexagon vin doua vesti.

Sa incep cu cea buna: Domenech e praf si o va da rau de gard in Africa de Sud. Va fi un idem cu 2002. Vestea proasta pentru noi e ca cel mai injurat francez al momentului, chiar si inaintea lui Sarko, are deja bagajele facute si dupa turneul final Laurent Blanc isi va intra in paine.

Asa ca din toamna vom vedea alt ‘cocos galic’, cel de acum fiind cel mult un biet ‘cocosel’ intrat la apa. Bosnia a condus Germania la Frankfurt minute bune si in opinia mea are prima sansa la unul din primele doua locuri in grupa preliminara.

Nu intru in amanunte despre Albania si Belarus, pentru ca acolo e deja un efort mare pentru a ajunge si supravietui.

Partea pozitiva dupa acest amical cu Honduras este una singura: nu suntem vecini cu latino-americanii iuti la manie. Altfel riscam sa o punem de un scurt razboi de gherila.

Tags: , , , , , , ,

Spune-ti parerea, opinia ta conteaza