Menu
0 Comments

Uruguay 1930: Asa a inceput totul

Estádio Centenário
Creative Commons License photo credit: .Vini

Povestea Cupei Mondiale incepe in 1930, in Uruguay, natiune care a primit dreptul de organizare in semn de recunostinta din partea FIFA pentru un secol de independenta. S-a jucat pe doar doua stadioane, ambele din Montevideo, uriasul Centenario fiind construit special pentru competitie.

Aproape neverosimil la eveniment a participat si nationala Romaniei, trecerea Atlanticului pe vapor fiind o aventura pentru toata lumea. Vorbim totusi de perioada romantica a fotbalului.

Asa a fost si finala dintre Uruguay si Argentina, unde oamenii au fost cautati de arme la intrarea pe stadion. Nu ca acum nu ar avea loc controale corporale, dar intre cele doua natiuni exista dintotdeauna aproape o rivalitate sora cu izbucnirea unui conflict armat la orice secunda.

A fost 4-2 pentru Uruguay, care si-a confirmat statutul de regina a lumii, ultimul act fiind in fapt o reeditare a finalei turneului olimpic din 1928. Singurul jucator ramas in viata este argentinianul Francisco Varallo, care pe 5 februarie 1910 a implinit venerabila varsta de 100 ani.

Cata povesti incredibile le-o fi spus nepotilor si stranepotilor sai legendarul jucator al Bocai Juniors!

Pentru mai multe amanunte despre turneul final din Uruguay 1930 accesati aceasta legatura.

Tags: , , , ,

1 thought on “Uruguay 1930: Asa a inceput totul”

Spune-ti parerea, opinia ta conteaza

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.