Rugby

All Blacks, inca o victorie in fata Springboks

New Zealand vs South Africa 2006 Tri Nations Line Out
Noua Zeelanda vs. Africa de Sud

La o saptamana distanta de la debutul Turneului Celor 3 Natiuni din acest an, Noua Zeelanda a obtinut a doua victorie consecutiva in fata Africii de Sud, All Blacks impunandu-se la Wellington, cu 31-17 (13-7).

In urma acestui nou succes neo-zeelandezii conduc in clasamentul competitiei, cu 10 puncte si plus 34 la punctaveraj.

Primul fluier al centralului Alain Rolland a dat startul unui meci de angajament total si, dupa doar patru minute, sud-africanul Danie Rossauw lua drumul bancii de pedeapsa pentru o agresiune comisa asupra lui Richie McCow.

All Blacks au profitat imediat de superioritatea numerica, marcand primele puncte in minutul 7 prin Ma’a Nonu. Faza a pornit de la McCow pe dreapta, dupa care balonul a circulat pe trei sferturi pana in cealalta extrema, Ma’a Nonu trecandu-si in cont al 16-lea este din cariera in meciurile internationale.

Daniel Carter a ratat transformarea, dar dupa doar cinci minute gazdele au culcat din nou balonul in terenul de tinta advers. De aceasta data a fost o patrundere pe dreapta a lui Mils Muliaina, care a reusit eseul personal cu numarul 26 in nationala Noii Zeelande.

Primele puncte aduse de Carter au venit abia in minutul 30, cand decarul neo-zeelandez a ajuns la cota 202 puncte marcate in cariera impotriva Africii de Sud.

13-0 pentru Noua Zeelanda si campioana mondiala era pentru a doua oara in doar o saptamana pusa cu spatele la zid. Finalul de reprezia a apartinut insa Springboks si Danie Rosseauw si-a rascumparat greseala din debut, reusind un eseu, care a fost apoi transformat de Morne Steyn.

Acesta a stabilit de altfel si scorul pauzei, 13-7 pentru Noua Zeelanda, dupa ce Daniel Carter a irosit nu mai putin de zece puncte, ratand doua lovituri de pedeapsa si tot atatea transformari.

Africa de Sud a continuat momentul bun si in primele minute ale partii secunde, acelasi Steyn aducand alte trei puncte transformand o lovitura de pedeapsa.

Doar doua minute au tinut aproape sud-africanii pe tabela, in minutul 45 Rene Ranger reusind cel dintai eseu din cariera. Piri Weepu a ridicat scorul la 21-10 in minutul 51, dupa ce Carter ratase transformarea eseului.

Ultimul eseu al neo-zeelandezilor a fost reusit de Israel Dagg in minutul 64, acesta punctand de asemenea in premiera dupa o frumoasa cursa pe stanga.

Carter a facut loc balonului printre buturi (31-10) si ecuatia invingatoarei era in mare parte rezolvata cu 11 minute inaintea finalului.

Sud-africanii au iesit mai mult la joc incercand sa limiteze pe cat posibilul pierderile. Schalk Burger a reusit un eseu in minutul 74, iar Steyn a inchis tabela la 31-17.

Turneul Celor Trei Natiuni continua cu intalnirea dintre Australia si Africa de Sud, programata pe 24 iulie la Brisbane, cu aceasta ocazie debutand in competitia din acest an si Wallabies.

Spune-ti parerea, opinia ta conteaza