Turul Frantei

Cavendish la cota patru succese de etapa. Petacchi inapoi in verde

Britanicul Mark Cavendish si-a trecut, vineri, in cont a patra victorie de etapa in actuala editie a Turului Frantei, rutierul echipei Columbia impunandu-se la Bordeaux dupa o etapa de 192 kilometri cu startul la Salies-de-Bearn.

Pau 22/Jul/10
photo credit: kei-ai

Cavendish a fost cronometrat la sosire cu timpul de 4 ore, 37 minute si 9 secunde, invingandu-l fara probleme pe neo-zeelandezul Julian Dean (Garmin).

Podiumul etapei a fost completat de italianul Alessandro Petacchi, rutierul echipei Lampre reintrand dupa aceasta mansa in posesia tricoului verde.

Lider in clasamentul pe puncte la inceputul etapei, norvegianul Thor Hushovd (Cervelo) a ratat complet sprintul final, terminand in pozitia a 14-a.

In aceste conditii, pentru un avans de zece puncte, Petacchi a revenit in verde. Batalia ierarhiei pe puncte ramane deschisa pana pe Champs-Elysee, Petacchi, Hushovd si Cavendish se vor duela pentru tricoul dedicat vitezistilor.

Etapa a 18-a a fost una clasica pentru iesirea din munti si ultima saptamana de cursa. Un traseu fara nicio catarare si patru oameni in evadarea zilei.

Benoit Vaugrenard (FDJ), Jerome Pineau (Quick Step), Daniel Oss (Liquigas) si Matti Breschel (Saxo Bank) au animat etapa, dar echipele sprinterilor nu au permis fugarilor sa se distanteze la mai mult de 3 minute si jumatate.

Ultimul care s-a predat a fost Oss, rutierul italian incercand pe final o actiune solitara, sorita esecului cu trei borne inaintea liniei de sosire.

Pentru Mark Cavendish, 25 ani, victoria de la Bordeaux este a patra din acest tur, britanicul ajungand astfel la cota 14 succese in Marea Bucla.

Clasamentul general a ramas nemodificat dupa aceasta etapa, Alberto Contador avand in continuare 8 secunde in fata lui Andy Schleck.

Cei doi favoriti isi vor incheia conturile, sambata, la contratimpul de 52 kilometri dintre Bordeaux si Pauillac.

In alta ordine de idei, finalul de la Bordeaux a fost urmarit si de cunoscutii actori Cameron Diaz si Tom Cruise, cei doi urcand pe podium alaturi de Contador.

Spune-ti parerea, opinia ta conteaza