Menu
0 Comments

Contador a castigat Turul Frantei

Rutierul spaniol Alberto Contador de la echipa Astana a castigat, duminica, pentru a treia oara in cariera Turul ciclist al Frantei, impunandu-se pentru doar 39 de secunde in fata luxemburghezului Andy Schleck.

Alberto Contador
photo credit: Lynt

Fara victorie de etapa in aceasta a 97-a editie a Marii Bucle, Contador a reusit sa faca diferenta in masivul Pirineilor, mai precis in etapa a 15-a, cu final la Bagneres-de-Luchon.

Atunci ibericul l-a atacat pe Schleck dupa ce acesta din urma a avut o problema cu lantul bicicletei sale chiar pe catarare.

Schleck a pierdut tricoul galben pentru opt secunde in fata lui Contador, care mai apoi si-a marit avantajul in proba contratimp din Pauillac.

In varsta de 27 ani, Alberto Contador a mai castigat Turul Frantei in 2007 si 2009.

Ultima etapa a cursei a programat 102.5 kilometri intre Longjumeau si Paris Champs-Elysees. Victoria pe marele bulevard din capitala Frantei i-a revenit la sprint britanicului Mark Cavendish.

Rutierul de la Columbia a trecut linia de sosire dupa 2 ore, 42 minute si 21 secunde, bifand astfel a cincea victorie de etapa in aceasta editie a turului.

Sosit al doilea, italianul Alessandro Petacchi si-a asigurat primul tricou verde din cariera, dupa ce a castigat clasamentul pe puncte, cu un avans de 11 puncte in fata lui Cavensih.

Cel mai bun catarator al cursei din acest an a fost francezul Anthony Charteau de la Bouygues, acesta devansandu-l pe veteranul Christophe Moreau, rutier aflat la ultimul tur din cariera.

In posesia tricoului alb de cel mai bun tanar a ramas Andy Schleck, luxemburghezul devansandu-i pe olandezul Robert Gesink si pe cehul Roman Kreuziger.

Cea mai buna echipa a competitiei a fost gruparea americana RadioShack, care a intrecut formatia spaniola Caisse d’Epargne si gruparea olandeza Rabobank.

Aflat dupa spusesele sale la ultimul Tur al Frantei din cariera, americanul Lance Armstrong a incheiat intrecerea pe locul 23, la 39 minute si 20 de secunde in urma lui Contador.

Tags: , , , ,

Spune-ti parerea, opinia ta conteaza