Tenis

Cristina-Andreea Mitu, sfert-finalista la turneul Ruxandra Dragomir Open

La doar 18 ani, Andreea Mitu a obtinut in aceasta saptamana la Bucuresti cel mai bun rezultat al carierei intr-un turneu ITF. Sferturi de finala si o intalnire cu Jelena Dokic.

Cristina-Andreea Mitu

Tanara jucatoare Cristina-Andreea Mitu a parasit cu fruntea sus, vineri, turneul ITF Ruxandra Dragomir Open, dotat cu premii totale in valoare de 75.000 de dolari, fiind invinsa de Jelena Dokic (Australia).

Cotata cu a 3-a sansa la castigarea turneului gazduit de Centrul National de Tenis din Bucuresti, Dokic s-a impus cu 6-3, 6-2, la capatul unui meci intins pe durata a 65 de minute.

Semifinalista in acest an in turneele Futures de la Craiova si Bucuresti, ambele desfasurate in luna mai, dar si castigatoare in urma cu o saptamana la BCR Futures Romania, turneu gazduit de baza Herastrau din Bucuresti, Cristina-Andreea Mitu a oferit o replica solida mult mai titratei sale oponente.

Clasata pe locul 650 WTA, Mitu a tinut aproape de Dokic in debutul meciului, reusind sa-si castige primele doua jocuri pe propriul serviciu.

Mereu cu un game in fata datorita serviciului, Dokic a rupt echilibrul in jocul sase, pentru a se distanta apoi la 5-2.

Mitu si-a castigat urmatorul game pe propriul serviciu, momentul decisiv al primului set jucandu-se in game-ul noua, cand tanara si valoroasa jucatoare din Romania a ratat doua sanse de break.

Astfel, Dokic si-a facut serviciul punand capat setului inaugural dupa 35 de minute de la prima minge pusa in joc.

Jucatoarea de origina sarba a inceput tare setul secund, distantandu-se la 2-0 cu break in chiar game-ul inaugural.

Cu o capacitate de revenire admirabila, Mitu a reusit sa-si tina in frau emotiile, egaland scorul la doi cu break pe serviciul lui Dokic.

Un alt moment hotarator s-a consumat in jocul cinci, cand Mitu si-a pierdut serviciul, dupa ce a ratat sansa de a prelua conducerea.

Dokic a mai reusit un break in jocul sapte, distantandu-se la 5-2, dupa care a inchis meciul pe propriul serviciu.

Reprezentanta Romaniei Cristina-Andreea Mitu a parasit terenul 8 al Centrului National de Tenis cu lacrimi in ochi, dupa o saptamana in care a reusit cea mai buna performanta din cariera, sfert de finala la un turneu ITF de 75.000 de dolari.

In urma performantei de a fi ajuns intre primele opt jucatoare la un turneu ITF de o asemenea importanta, Mitu va urca pozitii importante in ierarhia mondiala, cea mai buna clasare a sa fiind locul 490 pe 3 martie 2008.

Spune-ti parerea, opinia ta conteaza