Diverse

Dinamo castiga cu Hajduk Split dupa un meci spectaculos

Echipa Dinamo Bucuresti a obtinut, joi seara, o victorie muncita si pe deplin meritata in fata croatilor de la Hajduk Split, scor 3-1 (2-0), intr-o partida contand pentru prima mansa a turului 3 preliminar al Ligii Europa.

Inceputul meciului a apartinut echipei Dinamo care, purtata pe sus de cei aproximativ 10.000 de suporteri din tribune, a irosit o prima ocazie in minutul 3.

Torje a patruns pe stanga in careu si l-a intins pe portarul advers Subasic cu un sut frumos care cauta coltul lung.

Acelasi Torje a obtinut doua minute mai tarziu lovitura de la 11 metri din care a rezultat deschiderea scorului. Patrundere solitara in careu si cadere in duel unu la unu cu Subasic. Penalty indiscutabil si Andrei Cristea avea sa scuture plasa portii lui Hajduk Split.

Croatii au iesit mai mult la joc dupa primirea jocului, majoritatea fazelor ofensive fiind dirijare de bosniacul Ibricic.

Minutul 18 a adus prima ocazie la poarta lui Curca, portarul dinamovist intervenind salvator la sutul din unghi trimis de Ibricic, un decar veritabil.

Hajduk a continuat sa preseze si Sharbini a irosit o sansa in minutul 27 cand, aflat liber in careul dinamovist, a reluat imprecis peste poarta.

Dinamo si-a majorat avantajul cu cinci minute inaintea pauzei, dupa o faza colectiva de toata frumusetea, condimentata si de eroarea personala a portarului Subasic.

Adrian Cristea a luat o faza pe cont propriu in partea stanga, mingea sutata de mijlocasul dinamovist fiind respinsa gresit de portarul croat. Pe faza, fundasul argentinian Garat a marcat primul sau gol in tricoul lui Dinamo, indeplinind o simpla formalitate din doi metri.

Partea secunda a inceput in nota de dominare a gruparii croate, dar prima ocazie a apartinut tot echipei Dinamo. Torje a sutat in minutul 52 din interiorul careului, fortandu-l pe Subasic la o interventie acroabtica.

Sase minute mai tarziu a fost randul lui Liviu Ganea sa rateze o sansa uriasa de gol. Andrei Cristea a patruns pe stanga centrand in fata portii pentru devierea lui Ganea, dar Subasic a reusit sa respinga in extremis in corner.

Ocazie mare pentru Dinamo si la sutul lui Adrian Cristea din minutul 63, cel supranumit ‘Printul’ de catre gazetele de monden cautand vinclul cu un sut superb. Acelasi Subasic s-a intins ca o pantera, respingand in corner.

Un minut mai tarziu pe stadionul din Stefan cel Mare s-a asternut linistea, dupa golul marcat de Tomasov. A fost o preluare gresita de Pulhac in propriul careu si jucatorul croat nu l-a iertat pe Curca, trimitand cu stangul la coltul lung.

Usor descumpaniti de primirea golului, dinamovistii au iesit greoi la joc, dar dupa doar sase minute Kone avea sa refaca diferenta de doua goluri, cu un sut naprasnic din interiorul careului.

Un scor mai aproape de adevar dupa cele intamplate pe dreptunghiul verde din Groapa.

Cu zece minute inaintea finalului croatii au trecut pe langa golul doi, acelasi Tomasov nereusind sa gaseasca spatiul portii din interiorul careului, dupa ce intr-o prima faza mingea centrata de Strnic a lovit bara cazand in mijlocul careului dinamovist.

S-a terminat in cele din urma 3-1, un rezultat bun pentru Dinamo in perspectiva returului programat la Split peste doar o saptamana.

Spune-ti parerea, opinia ta conteaza