Tenis

Dokic si Ondraskova in finala turneului Ruxandra Dragomir Open

Finala editiei din acest an a turneului ITF Ruxandra Dragomir Open se va disputa intre jucatoarele Jelena Dokic (Australia) si Zuzana Ondraskova (Cehia). Vedeti mai jos cum au ajuns cele doua in ultimul act.

Fosta semifinalista de la Wimbledon a inceput mai slab meciul cu Dominguez-Lino, comitand foarte multe erori nefortate care in cele din urma au inclinat balanta in favoarea ibericei.

De o statura miniona, dar cu un plasament ideal in spatele terenului si o lovitura de dreapta tipica pentru scoala spaniola de tenis, Dominguez-Lino nu a facut altceva decat sa trimita ca un zid toate mingile inapoi, Dokic facandu-i practic cadou primul set.

Jucatoarea de origine sarba a echilibrat jocul in setul secund, cand a inceput sa varieze mai mult loviturile, biciuindu-si cu dreapta adversara dispusa la un extraordinar travaliu pe teren.

Dokic s-a distantat la 4-1 si 5-2 cu break, reusind in cele din urma sa trimita meciul in decisiv cu 6-4.

Actul final al meciului a fost de departe cel mai frumos al intregului turneu, ambele jucatoare trecand pe rand in avantaj. Dominguez-Lino a condus cu 2-0 datorita unui break in debut, dar Dokic a reusit sa egaleze la doi.

Jucatoarea din Serbia a ratat nu mai putin de trei mingi de meci inaintea tie-breakului, prima dintre acestea la 5-3 pe serviciul adversarei sale.

Celelalte doua sanse de a inchide meciul au fost irosite la 5-4 pe propriul serviciu, jucatoarea de la Antipozi ratand inexplicabil un voleu din pozitie ideala in apropierea fileului.

Impinsa de la spate de inimosul public bucurestean, care intreaga saptamana a inconjurat-o cu simpatie si caldura, Dokic a reusit sa-si pastreze concentrarea pentru game-ul decisiv unde a facut spectacol cu intreaga paleta de lovituri.

7-0 pentru Dokic care isi depaseste rezultatul din urma cu un an la Bucuresti, cand a pierdut in semifinale.

De aceasta data Jelena Dokic va juca cu trofeul pe masa, oponenta fiindu-i Zuzana Ondraskova, o foarte buna jucatoare din Cehia care a castigat ultimele trei meciuri in cate doua seturi fiecare.

Vizibil afectata fizic dupa solicitanta intalnire din sferturi cu Monica Niculescu, italianca Maria Elena Camerin nu a emis prea multe pretentii in primul set al semifinalei cu Zuzana Ondraskova.

Jucatoarea ceha a rupt echilibrul la 3-1, dupa care meciul a curs intr-o singura directie. 6-1 pentru Ondraskova, rezultat obtinut de doua ori in optimi cu Eva Fernandez-Brugues din Spania.

Setul secund a fost mult mai echilibrat, Camerin agatandu-se de fiecare minge pentru a ramane in meci.

Ondraskova a reusit break-ul inca din primul game, intorcand rezultatul in favoarea sa de la 0-30.

Doua voleuri ratate de Ondraskova in jocul sase au readus-o in meci pe Camerin, care a egalat scorul la trei. Cu un temperament destul de vulcanic, Camerin a cedat din nou pe propriul serviciu in jocul urmator, Ondraskova finalizand frumos cu un voleu in lung de linie.

La 5-3 pe serviciul lui Camerin, jucatoarea din Cehia a ratat trei sanse de meci, scorul intorcandu-se impotriva sa.

Fosta numar 41 mondial, Camerin reusit in break la zero in jocul zece, dupa care a preluat in premiera conducerea, scor 6-5.

S-a ajuns in cele din urma la tie-break, joc decisiv dominat de Ondraskova, aceasta desprinzandu-se la 4-0 cu doua mini break-uri.

Camerin a revenit la 5-3, dar Ondraskova nu a mai lasat sa-i scape printre degete sansa victoriei, punand capat intalnirii cu 7-3.

Spune-ti parerea, opinia ta conteaza