Menu
0 Comments

Eu, voleibalist. O cariera care nu a mai inceput niciodata

Priveam la meciul de volei dintre Romania si Portugalia gandindu-ma ca as fi putut fi, cu putina sansa sau poate doar inspiratie, si eu pe parchetul salii din Guadalajara.

Foarte putini stiu ca singurul sport pe care l-am practicat intr-un mod organizat a fost voleiul. Statura m-a recomandat inca de la inceput si, dupa aprecierile celor din exterior, ceva talent as fi avut pentru acest sport.

Se intampla in Scoala Generala cand la una dintre orele de educatie fizica sa fiu remarcat de un antrenor de volei de la Clubul Sportiv Scolar Nr.2, loc unde si-au inceput cariera numerosi campioni de handbal si volei.

M-am prezentat la selectia organizata si am trecut cu bine de primul test. Mi-au luat datele pentru o fisa de inscriere si apoi am continuat antrenamentele.

Intamplarea a facut sa fie in luna lui Undrea, cu zapezi din abundenta si viscole, iar orele de pregatire plasate undeva seara. Parca ma vad si acum carand un rucsac in spate prin omatul care-mi trecea generos de glezne.

Azi asa, maine asa, pana cand a trebuit sa iau o hotarare. A fost momentul cand am decis ca drumul pe care vreau sa merg in continuare este cel al studiului si nu al sportului de performanta. Aveam doar 12 ani.

Asa am simtit in momentul acela si n-am regretat niciodata alegerea facuta, chiar daca ar fi fost frumoasa si o cariera de jucator profesionist. Anii au trecut si iata-ma din nou fata in fata cu voleiul, eu aici, cu pixul, agenda si laptopul in fata, ei acolo, pe parchetul din Guadalajara reprezentand Romania. Multi dintre ei chiar mai tineri decat mine la varsta.

Volei am mai jucat in liceu, chiar foarte mult avand la dispozitie o sala propice acestei discipline, dar de ani buni n-am mai sarit la blocaj, n-am mai plonjat la recuperare si nu am mai facut niciunul dintre atacurile la fileu care-mi placeau atat de mult.

Mi-e dor de un joc de volei, fie el chiar si pe plaja insorita, cu gleznele acoperite de aceasta data de nisipul fierbinte…

.dawn.
Creative Commons License photo credit: bass_nroll

Spune-ti parerea, opinia ta conteaza