Diverse

Germania, locul 3 la Cupa Mondiala

2006_07_04_arne_mueseler_0026
CC License photo credit: Arne Müseler

Nationala Germaniei a castigat, sambata seara, finala mica a Cupei Mondiale, trecand de Uruguay, cu 3-2 (1-1), la capatul unui meci viu disputat si care a avut parte de numeroase ratari si rasturnari de situatie.

Fara Klose, Lahm si Podolski, Germania a ratat prima ocazie a meciului de la Port Elizabeth in minutul 11, cand fundasul Friedrich s-a inaltat in careul advers si a reluat cu capul in transversala.

Deschiderea scorului s-a produs in minutul 20, cand Schweinsteiger a sutat puternic din afara careului, Muslera a respins in fata si Muller, aflat in urmarirea balonului, a trimis pentru 1-0.

Uruguayenii au inceput sa ocupe pozitii ofensive si Mertesacker s-a intrebuintat serios sa respinga din fata lui Forlan in minutul 26. Trei minute mai tarziu sud-americanii au reusit egalarea prin Cavani, acesta invingandu-l pe Butt cu un sut la coltul lung din interiorul careului, dupa ce Schweinsteiger pierduse mingea in propria jumatate.

Cu doua minute inaintea pauzei, Suarez a ratat o mare ocazie, sutand pe langa poarta dupa ce a scapat singur cu Butt.

Uruguay a preluat conducerea dupa pauza, cand Forlan si-a trecut in cont un nou gol cu o executie superba din voleu, responsabil cu pasa decisiva fiind Arevalo.

Cinci minute mai tarziu nemtii au restabilit egalitatea prin Jansen, acesta profitand de iesirea gresita a lui Muslera.

Germania a inchis tabela cu sapte minute inaintea finalului prin Khedira, acesta trimitand cu capul la coltul lung din sase metri, fara speranta pentru goalkeeper-ul uruguayan.

Spune-ti parerea, opinia ta conteaza