Menu
0 Comments

Joint venture intre Armada Music si Vandit Records

Picture 001Doua dintre cele mai importante case de productie din industria muzicii electronice vor merge de acum inainte pe acelasi drum, olandezii de la Armada Music si germanii de la Vandit Records unindu-si fortele intr-o structura artistica de exceptie.

Pentru a vedea mai bine dimensiunea acestei asocieri pe cat de surprinzatoare, pe atat de impresionante, voi incerca sa prezint in cateva randuri cele doua labeluri.

Incep cu Armada Music, casa de discuri olandeza care se confunda practic cu numele si cariera lui Armin van Buuren. Armada a aparut in 2003 cand Armin van Buuren si-a unit fortele cu Maykel Piron si David Lewis, dupa ce pana atunci DJ-ul olandez era promovat de propriul label numit Armind.

Numele labelului nou creat vine prin asocierea primelor doua litere din prenumele celor trei fondatori, Armada devenind in urmatorii ani una dintre cele mai cunoscute si apreciate case de productie din peisajul muzicii house si trance.

Cu timpul in randurile Armada Music au fost cooptati artisti precum Markus Schulz, Aly&Fila, M.I.K.E., Chicane, Remy, Glen Morrison, Andy Moor, Arnej, Daniel Kandi, Dash Berlin, Cerf, Mitiska, Jaren, Jennfier Rene, John O’Callaghan si enumerarea ar putea continua mult si bine.

Pentru a va face o imagine despre forta Armada Music, trebuie tinut cont ca aceasta are nu mai putin de alte 19 asa numite sub labeluri, printre acestea numarandu-se A State of Trance, Armind, Club Elite, Magic Island sau Future Sound of Egypt.

Armin van Buuren este numit in numeroase ocazii ‘The Captain of the Armada’, asta pentru a intelege cine conduce cu adevarat acest label, atat in prin planul actiunii, ma refer pe scena, cat si in spatele ei.

Asa cum ii spune si numele, Vandit Records este un label creat de DJ-ul si producatorul german Paul van Dyk in anul 2000, ca obiect de activitate acesta promovand genurile Trance si Techno.

Cu centrul la Berlin, Vandit Records a adunat de-a lungul anilor in randurile sale nume importante din industria muzicala electronica. Sub acoperisul Vandit Records isi desfasoara activitatea BT, Jon O’Bir, Giuseppe Ottaviani, Filo&Peri, The Thrillseekers, Alex M.O.R.P.H. si altii.

“Doua puternice case de productie ale muzicii electronice si-au unit fortele. Simbioza puterii creative, expertiza si pozitiile ocupate in piata de Vandit si Armada Music vor stabili un nou moment de referinta in muzica electronica” (Paul van Dyk)

“Vandit a lansat in ultimii 10 ani muzica de calitate si este o mare onoare pentru noi sa continuam activitatea alaturi de acest brand fantastic care il are in echipa pe Paul” (Maykel Piron)

Trecand peste aceste scurte prezentari si declaratii nu te poti intreba ce a determinat acest joint venture. Criza economica ar fi cel mai apropiat raspuns. Si daca acesta este, atunci care din cele doua a avut de suferit si a avut nevoie de sprijin.

Armin van Buuren este numarul unu in lume pentru al treilea an consecutiv potrivit DJ Magazine, iar vremurile lui Paul van Dyk par a fi apus usor, desi germanul si acum are capacitatea de a aduna un public numeros, chiar daca vorbim de Germania, Ibiza, Statele Unite sau cortul incalzit de la Arenele Romane.

Dupa declaratiile de mai sus si dupa tendinta celor doi ‘Van’ din ultimii ani, personal, as inclina sa cred ca Armada a intins o mana catre Vandit.

Tags: , , , , , , ,

Spune-ti parerea, opinia ta conteaza