Menu
0 Comments

Lady Gaga si Katy Perry: doua gadgeturi muzicale

Canalele muzicale sunt invadate in aceasta perioada de piesele celor doua ‘dive’ de peste Ocean. Pe de-o parte Lady Gaga cu excentricitatile sale, de multe ori mai mult decat sarite de pe fix, iar pe de alta parte Katy Perry, o fata ceva mai normala, care chiar lasa impresia ca uneori chiar canta.

Lady GaGa
photo credit: ama_lia

Pe numele sau real Stefani Joanne Angelina Germanotta, Lady Gaga are 24 ani si este originara din Manhattan. Se poate spune ca este nascuta chiar in buricul targului si ca a crescut in preajma celebritatilor newyorkeze.

Ca stil muzical este clar ca a dorit crearea unei imagini de impact, printr-o estetica a uratului ca sa te tina curios pana la sfarsitul oricarui videoclip. Aproape ca nu e pisa in care Gaga sa nu apara aproape in costumul Evei sau sa nu ‘killereasca’ vreun macho man.

Pana la urma n-am inteles cine e Alejandro, Fernando sau Roberto!? Aproape ca nici nu mai conteaza aspectul acesta cand un rus, probabil fiu de oligarh, un fel de baron local la ei, a platit un milion de dolari pentru o aparitie de 13 secunde in ultimul videoclip.

Prezenta scenica a artistei este una electrizanta cu efecte hipnotizante asupra publicului. Celebra publicatie Forbes a listat pe Gaga in luna iunie pe locul patru intr-un top al celor mai puternice si influente 100 de celebritati din lume, fiind pe locul secund intr-o ierarhie a celor mai importanti artisti muzicali din lume.

Mi se pare totusi putin cam mult pentru fetiscana de 24, fie ea si din Manhattan, care nu face altceva decat sa o imite la greu pe Madonna, profitand evident de noile tehnologii media. Sa ne-o imaginam pe Lady Gaga doar pe radio.

K.P
Creative Commons License photo credit: machechyp

Intoarcem pagina si o gasim pe Katheryn Elizabeth Hudson, alias Katy Perry. 25 ani, originara din Santa Barbara, California, un alt loc cu rezonanta cand vine vorba de Statele Unite. De aici cel mai probabil si rivalitatea dintre cele doua, East Coast vs.West Coast.

La fel ca si Gaga, Katy Perry si-a facut intrarea in forta cu o piesa al carui titlu nu mai are nevoie de niciun comentariu. Fata n-a cantat vreo balada despre spuma oceanului sau despre surferii care se dadeau cu placa aproape de LA. Ea a spus direct, fara niciun ocolis, ca a sarutat o fata si chiar i-a placut.

Impactul general a fost ceva in genul: Wow. Cum asa? Ei bine, foarte simplu. Americanii sunt maestrii la impachetarea, etichetarea si cosmetizarea produselor de marketing, iar cele doua fatuci tocmai asta reprezentina.

Exponentele de ultima generatie a marketingului muzical american, care continua rivalitatea Brittney Spears vs. Christina Aguillera, un duel incheiat cu sarutul pe care cele doua l-au primit de la Madonna la una dintre editiile trecute ale MTV Video Awards (nu mai retin exact care).

Daca vreti, Lady Gaga si Katy Perry sunt ca doua gadgeturi in plin avant comercial. Ramane sa vedem pana unde se va merge cu imaginatia in cazul celor doua.

Tags: , ,

Spune-ti parerea, opinia ta conteaza

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.