Menu
0 Comments

Lance, cuiul si ciocanul

Sapte ani fara eroare si tot atatea Tururi ale Frantei castigate de ciclistul american Lance Armstrong. In zadar au sperat fanii lui Pantani, Ullrich, Beloki sau Basso ca texanul sa sufere vreun accident, sa fie intepat de vreun bondar sau sa sparga intr-un moment cheie.

Lance s-a strecurat fara nicio zgarietura, de fiecare data triumfator cu tricoul galben pe umeri pe Champs-Elysee. A avut doua mici sincope, peste care a trecut cu sansa.

In 2003 a fost aproape de infrangere in fata lui Ullrich, cand s-a deshidratat intr-un contratimp individual (castigat de german la Cap Decouvert), pentru ca in Pirieni (in etapa castigata a doua zi de Carlos Sastre la Plateau de Bonascre) sa sufere o usoara cazatura pe catarare.

Cea mai mare sperietura pentru Lance, cand a trecut foarte aproape de dezastru, a fost in acelasi an 2003, in etapa a 9-a, cand, intr-o faza ramasa memorabila, a traversat pe bicicleta un camp in coborare, dupa ce spaniolul Joseba Beloki cazuse violent la cativa centimetri in fata sa.

Lance a trecut peste toti si toate, ramanand acelasi ciocan care a lovit Turul Frantei an de an cu victoriile sale descurajante pentru concurenta. Timpul a trecut si ciocanul Lance a devenit cui. S-a intamplat in etapa a 3-a a Turului din acest an, cand pavatele i-au venit de hac americanului.

Cateodata esti ciocan, iar alteori devii cui. In aceasta etapa a venit randul sa fiu si eu cui, dupa ce ani de-a randul am fost ciocan“, a declarat Armstrong cu un discurs metaforic.

Etapa cu final la Arenberg a imprumutat cateva sectoare pavate din Infernul Nordului (Paris-Roubaix) si, pentru cativa kilometri (mai precis 13.2), iadul s-a coborat cu adevarat pe traseului Turului Frantei.

Printre victimele de lux s-a numarat Frank Schleck, liderul echipei Saxo-Bank, campionul Luxemburgului parasind competitia cu fractura de clavicula.

Lance a avut propria lupta de la distanta cu Alberto Contador. La inceputul intrarii pe pavate americanul avea un avantaj nesperat, pentru ca intr-o fractiune de secunda ciocanul sa se transforme in cui, americanul vazandu-se depasit dupa ce a spart intr-un moment total nepotrivit.

Un pumn de secunde nu trebuie sa insemne prea mult cand mai avem in fata Alpii, Pirineii si multe alte incercari, dar pentru moment Contador a punctat la moral si doar atat, pentru ca la impresie artistica ibericul a fost pus putin in dificultate de chiar coechipierul sau, nimeni altul decat ‘Sandu’ Vinokourov.

Va fi Lance Armstrong ciocan sau cui pana la Paris?

Tags: , , , , ,

Spune-ti parerea, opinia ta conteaza