Menu
3 Comments

Liberty Parade 2010 in imagini si impresii

Potrivit organizatorilor peste 60.000 de oameni au participat in acest an la Liberty Parade, eveniment ce se vrea a fi cel mai important din peisajul muzicii electronice din Romania.

Acum, daca ma intrebati ce impresie mi-a lasat acest Libert Parade, din punctul de vedere al celor ascultate pot spune deschis ca in afara Above & Beyond, care au avut un set absolut fantastic, ceilalti DJ autohtoni mi-au lasat un usor gust amar. Asteptam mai multa imagintie in seturile lor, un ritm mai divers, ceva mai liberty style.

Singurul care tine stacheta sus an de an este Optick, care si de aceasta data a fost la inaltime, desi mie cel putin setul din 2009 mi-a placut mai mult. Cred ca organizatorii ar fi trebuit sa pregateasca o idee mai bine intrarea celor de la Above & Beyond, cu o ora de trance & progressive.

Fie il urcau pe scena pe Allen, DJ care din pacate nu a mai fost prezent la Liberty Parade dupa ani buni de gig-uri, fie apelau la reprezentantii genului trance si aveau de unde alege. Snatt & Vix (cei care au facut warm-up la Paul van Dyk in martie si care vor incalzi atmosfera la Dance Weekend inaintea lui Tiesto) sau un Ankhen (DJ si producator extrem de apreciat peste hotare). Sunt doar doua nume care mi-au venit acum in cap, dar cu siguranta mai exista si alti DJ de trance in Romania.

Dezamagitor pentru mine a fost setul celor doi Request 629, Andi si Liviu Hodor. N-am nimic cu oamenii, chiar apreciez emisiunea pe care o fac la radio, dar la acest Liberty in opinia mea au cam luat lingura de lemn. La un moment chiar ma luase somnul, norocul meu fiind reprezentat de un stream live gasit pe net de la Sunrise Festival din Polonia, unde englezul Ashley Wallbridge tocmai rupea boxele.

Prea multa ‘tica, tica, tica’ in seturile alor nostri. Prea acelasi gen la toti. In concluzie mult prea putina imaginatie si inovatie. Sper ca s-a vazut o data in plus diferenta dintre un minimal tech house exagerat si un trance & progressive de calitate. Nu degeaba topul Dj Magazine este populat an de an in partea sa superioara de trance & progressive DJ.

Cat despre Above & Beyond atat pot spune: grandiosi! Un set construit cu cap care dupa mine a fost cel mai bun ascultat in ultima perioada. Cu adevarat impresionant.

Pe viitor mi-ar placea ca la Liberty Parade sa fie din ce in ce mai multi invitati straini, care sa-si lase amprenta genului si stilului lor asupra evenimentului. Intr-un cuvant: internationalizare. Pana acum intreaga desfasurare de forte mi se pare un fel de ‘hai sa punem muzica noi cu ai nostri la malul marii’.

Inteleg ca evenimentul este organizat de VibeFm si Radio 21, dar daca ai pretentii de ‘cel mai important eveniment de muzica electronica din Romania’ ar cam trebui sa chemi pe scena si unii DJ, altii decat cei din propriul trust sau propriul cerc de prieteni.

Tags: , , ,

3 thoughts on “Liberty Parade 2010 in imagini si impresii”

  1. Dumy says:

    Superbe pozele, Florian. Felicitari si multumiri pentru link.

  2. Multumesc pentru vizita!

Spune-ti parerea, opinia ta conteaza