Opinii Turul Frantei

Meci egal intre Contador si Schleck in Alpi

Contador and the Brothers Schleck
photo credit: will_cyclist

De acum este clar. Alberto Contador si Andy Schleck se vor duela pentru victoria finala in Turul Frantei. Cei doi rutieri s-au distantat considerabil fata de ceilalti favoriti dupa etapele din Alpi.

Andy are un avans de 41 secunde in fata lui Alberto, dar acesta nu reprezinta mare lucru in perspectiva Pirineilor, unde Turul va celebra 100 de ani de parcurs, si mai ales a contratimpului individual din penultima etapa.

“Stiu care este obiectivul meu si stiu pe a cui roata trebuie sa o urmez pe sosea, iar aceea este a lui Andy Schleck”, a spus Contador dupa etapa a 9-a de la Saint-Jean-de-Maurienne, cand nu a facut altceva decat sa-l urmeze pe luxemburghez.

Acesta din urma, puternic impulsionat de tricoul galben pe care tocmai l-a preluat de la Cadel Evans, a spus ca asteapta atacurile ‘pistolarului’ Alberto.

Pirineii vor decide totul si ramane de vazut cat de puternic este Andy acolo. Va rezista el oare cu povara tricoului galben pe umeri, fara fratele mai mare Franck alaturi si cu rasuflarea lui Alberto in ceafa?

De cealalta parte, se va multumi spaniolul sa faca un nou meci nul pentru a-i aplica lovitura de gratie lui Andy in lupta cu secundele cronometrului?

Cel mai previzibil scenariu pentru Pirinei arata in felul urmator: Contador se tine in roata lui Schleck asa cum a declarat, pe cand acesta din urma va incerca sa se distanteze la cel putin un minut in perspectiva contratimpului.

Tineretea celor doi si mai ales stilul ofensiv al amandurora ar putea insa da peste cap orice strategie si plan tactic. Finalul de pe Tourmalet se arata irezistibil pentru amandoi si astfel spectacolul va fi garantat.

Spune-ti parerea, opinia ta conteaza