Menu
0 Comments

Pacea de la Pau

Contador and the Brothers Schleck
Creative Commons License photo credit: will_cyclist

Alberto Contador si Andy Schleck tin de doua zile capul de afis in Turul Frantei. In primul rand pentru ca sunt principalii rivali in lupta pentru victoria finala si in al doilea rand dupa cele intamplate in etapa a 15-a.

Schleck a pierdut la finalul acelei manse tricoul galben pentru doar opt secunde in fata lui Contador, dupa ce a avut o problema mecanica la bicicleta sa chiar pe catararea de categorie speciala Port de Bales.

Ar fi trebuit sa asistam la o noua neutralizare intre primii doi clasati la general, cu Schleck in continuare lider pentru 31 de secunde.

Incidentul cu pricina a aruncat insa cursa in aer, impartind si mai mult fanii ciclismului in doua. Intrebarea tuturor este daca a procedat corect sau nu Contador atacand in momentul in care Schleck a avut probleme si nu s-a putat apara?

Nu sunt adeptul verdictelor si nici nu sunt fanul special al vreunuia dintre cei doi dar, in opinia mea de observator obiectiv si echidistant, consider ca momentul respectiv a fost unul eminamente de cursa. Se putea intampla oricui intr-un alt moment al etapei.

Contador a spus intr-o prima faza ca nu a observat problema lui Schleck, pentru ca mai apoi sa declare ca poate a facut o eroare, cerandu-si scuze.

Ca doi mari campioni, cei doi rutieri si-au dat mana in fata camerelor televiziunii franceze, consfintind ceea ce eu am numit Pacea de la Pau.

Daca va semana cu Pacea de la Cozia, ale carei efecte sunt cunoscute romanului cu putin mai multa tinere de minte, ramane sa vedem dupa Turul Frantei.

Deocamdata cei doi declara la unison ca au trecut peste momentul de incordare si ca sunt in continuare prieteni. Andy insa ramane cu amaraciunea intamplarii de pe Port de Bales si cu siguranta tanjeste dupa revansa.

“Suntem ca doi pugilisti inaintea rundei finale. Cel care va castiga pe Tourmalet va fi si noul castigator al Turului”, spune luxemburghezul mai hotarat ca oricand.

Tags: , , , ,

Spune-ti parerea, opinia ta conteaza