Wimbledon

Tecau in finala la Wimbledon

tennis star
Creative Commons License photo credit: boskizzi

Horia Tecau face onoare tenisului romanesc la Wimbledon, calificandu-se in finala probei de dublu alaturi de suedezul Robert Lindstedt.

Cotati cu a 16-a sansa la castigarea concursului de la All England Tennis, Tecau si Lindstedt i-au invins in semifinale pe argentinienii Juan Ignacio Chela si Eduardo Schwank, cu 6-4, 7-5, 6-2, dupa o ora si 40 de minute de la primul serviciu.

Cei doi ii vor intalni in finala programata sambata pe Jurgen Melzer/Philipp Petzschner (Austria/Germania), care i-au invins in cealalta semifinala pe Wesley Moodie/Dick Norman (Africa de Sud/Belgia), cu 7-6 (3), 6-3, 3-6, 5-7, 6-3.

In varsta de 25 ani, Tecau se afla la cea mai mare performanta din cariera, niciodata jucatorul roman nereusind sa depaseasca faza turului trei in concursurile de dublu in turneele de Mare Slem.

Tecau traverseaza cea mai buna perioada a carierei, urcand pe locul 39 ATP la dublu, dupa ce a cucerit turneele de la Auckland, Casablanca si s’Hertogenbosch pe trei suprafete diferite.

La primul a facut pereche cu Marcus Daniell, iar la celelalte doua a fost in echipa cu Robert Lindstedt.

Ultimul roman care a triumfat la dublu intr-un turneu de Mare Slem a fost Ilie Nastase care, in echipa cu americanul Jimmy Connors, s-a impus la US Open in 1975 intr-o finala cu Tom Okker (Olanda) si Marty Riessen (SUA).

Ilie Nastase a castigat si la Wimbledon in 1973 tot in echipa cu Jimmy Connors, cei doi depasindu-i in cinci seturi pe australienii John Cooper si Neale Fraser.

Spune-ti parerea, opinia ta conteaza