Menu
0 Comments

Tragedie la Love Parade in Duisburg

The Eclipse is Coming

Cel putin 15 persoane au decedat si alte 100 au fost ranite din cauza unei busculade care s-a creat intr-un tunel.

Potrivit publicatiei britanice telegraph.co.uk, care citeaza surse din politia locala germana, tragicul eveniment s-a petrecut intr-un tunel aflat pe traseul caravanei participantilor la cunoscutul eveniment muzical.

A fost infern acolo. In tunel era intuneric complet si era plin de oameni. Ceva s-a intamplat la un moment dat. Cred ca cineva a cazut in urma unei piedici puse si din acel moment s-a dezlantuit infernul“, a declarat Karl Lowenstein, un tanar de 21 ani, martor ocular la cele intamplate.

Un altul completeaza: “Nu am vazut niciodata asa ceva. Pur si simplu nu mai aveam aer. Am vazut moartea cu ochii“.

Televiziunea germana care transmitea intregul show de sunet si culoare a intrerupt legatura, iar DJ-ul francez David Guetta si-a anulat gig-ul. Mai mult decat atat, site-ul oficial www.libertyparade.com a devenit un simplu homepage pe fond negru, unde organizatorii au postat un mesaj de sprijin pentru familiile celor disparuti.

Love Parade a revenit in acest an dupa un an de absenta, in 2009 intregul eveniment fiind anulat din ratiuni financiare.

Potrivit estimarilor preliminare, in zona special amenajata de langa vechea gara din Duisburg s-au adunat aproape 1.4 milioane de petrecareti.

Recordul de participare a fost atins in urma cu doi ani la Dortmund, cand s-au adunat 1.6 milioane de oameni.

Accesati acest link pentru una dintre primele imagini surprinse la fata locului, dupa cumplita tragedie care a intristat intreaga familie a muzicii electronice.

In alta ordine de idei, intr-o interventie pe pagina de Facebook a lui Paul van Dyk, cineva sublinia un lucru deloc de neglijat. O astfel de tragedie ar fi putut fi evitata intr-un loc precum Berlin. Capitala Germaniei reprezinta simbolul Love Parade, locul de unde intreaga poveste a inceput in 1989 mai mult ca o miscare politica de afirmare a libertatii de exprimare si a tuturor valorilor care decurg din aceasta.

Love Parade si-a pierdut identitatea dupa ce municipalitatea din Berlin a refuzat sa mai sprijine evenimentul. A urmat gasirea unor alte locatii, cum ar Essen, Dortmund si, in acest an, Duisburg. Asa s-a ajuns ca in loc de superba zona din Berlin, cu poarta Brandenburg pe fundal, intregul spectacol sa se desfasoare pe autostrada de langa Dortmund (2008) sau intr-o zona industriala dezafectata de langa vechea gara a Duisburgului (2010).

Daca va fi sa mai existe vreodata Love Parade, si cand spun asta ma gandesc ca tragedia de acum va lasa urme adanci in constiinta multora, organizatori si participanti, atunci trebuie sa se desfasoare in Berlin si doar acolo.

photo credit: Andrew Newdigate

Tags: , , ,

Spune-ti parerea, opinia ta conteaza