Turul Frantei

Tricou galben pentru Chavanel in prima etapa alpina

colmar 18/Jul/09
CC License photo credit: kei-ai

Francezul Sylvain Chavanel a iesit, sambata, la rampa cu o noua victorie in Turul Frantei, rutierul formatiei belgiene Quick Step impunandu-se in etapa a 7-a, desfasurata intre Tournus si Station des Rousses (165.5 km).

Chavanel a trecut linia de sosire dupa 4 ore, 22 minute si 52 secunde, invingandu-l cu 57 de secunde pe spaniolul Rafael Valls Ferri de la Footon-Servetto.

Podiumul etapei a fost completat de un alt iberic, Juan Manuel Garate (Rabobank), in timp ce campionul Frantei, Thomas Voeckler (Bouygues), a incheiat mansa pe patru, la un minut si 40 secunde in spatele lui Chavanel.

Plutonul a sosit cu o intarziere de un minutul si 47 de secunde, favoritii Alberto Contador (Astana) si Lance Armstrong (RadioShack) ajungand la sosire cu grupul principal.

Fabian Cancellara (Saxo Bank), purtatorul tricoului galben, a sosit al 84-lea, cu o intarziere de 14 minute si 12 secunde, astfel ca francezul Chavanel a revenit pe prima pozitie a ierarhiei generale.

Duminica este programata o noua etapa in Alpi, mansa a 8-a intre Station des Rousses si Morzine-Avoriaz (189 km) avand finalul in plina catarare.

Pana la final rutierii vor mai trece alte patru ascensiuni, cea mai importanta dintre acestea, Col de la Ramaz (1619 metri altitudine), fiind plasata la borna 154.

Spune-ti parerea, opinia ta conteaza