Menu
3 Comments

Video: Solenza bate un Logan in linie dreapta

Desi Solenza nu se mai fabrica de ani buni, iar modelul Logan a impanzit soselele din Romania si nu numai, multi inca isi mai pun intrebarea: Solenza sau Logan?

Fara a intrat in amanunte de ordin tehnic (poate o voi face cu alta ocazie), am fost curios sa vad o proba practica, pentru ca din auzite am inteles ca Solenza este mult mai sprintena in comparatie cu mult mai impunatorul (in termeni de caroserie) Logan.

Ca un punct de vedere personal, prima masina pe care am condus-o a fost Solenza (la scoala de soferi in 2004) si pot spune cu mana pe inima ca mi s-a parut o masina foarte OK din mai toate punctele de vedere.

Dar sa vedem mai jos cum se comporta cele doua intr-un tete a tete:

Tags: , , , ,

3 thoughts on “Video: Solenza bate un Logan in linie dreapta”

 1. Vallixx says:

  Da, probabil e un filmulet care compara Solenza de 1.4 cu Logan de 1.4 , ambele de 75CP. Caz in care Solenza este intr-adevar mai sprintena.

  Versiunile ulterioare de Logan, adica cea de 1.6 90CP, 1.6 16V 105CP sau dci-ul de 85 CP sunt insa mai sprintene decat Solenza…

  1. Dumy says:

   Da. Si eu cred ca e o ‘lupta’ intre modelele de 1.4. Pacat ca nu au mai continuat evolutia Solenza. Era o masina promitatoare. Dar ce spui de Solenza 1.9 diesel? Am inteles ca ar fi un diesel clasic, aproape identic cu cel de pe Dacia Pick Up. Corect?

 2. Vallixx says:

  Este acelasi motor, dar nu este atat de performant fata de cele “dci” intucat este modelul vechi de diesel, cel nou fiind dotat cu injectie “common rail” si turbina.

Spune-ti parerea, opinia ta conteaza