Turul Spaniei

Hutarovich l-a surprins pe Cavendish la Marbella

Surpriza de proportii, duminica, la finalul etapei a 2-a a Turului Spaniei, bielorusul Yauhei Hutarovich (Francaise des Jeux) impunandu-se la sprint in fata marelui favorit, si totodata purtatorul tricoului rosu, Mark Cavendish (HTC-Columbia).

Venit aproape de nicaieri, Hutarovich l-a invins pe Cavendish cu o roata de bicicleta, trecandu-si in palmares cea dintai victorie de etapa intr-un mare tur.

Pentru Hutarovich, 26 ani, succesul de la Marbella este al cincilea din acest an, dupa cele obtinute in Turul Mediteranean (2), Circuitul Lorenei si Turul Poloniei.

Topul patru de la Marbella a fost completat de Tyler Farrar (Garmin) si Alessandro Petacchi (Lampre).

In pofida locului secund, Cavendish a ramas in rosu pentru inca o zi, in timp ce Hutarovich a devenit noul purtator al tricoului verde al ierarhiei pe puncte.

Primul lider al clasamentului cataratorilor este francezul Mickael Delange, rutierul echipei Omega Pharma Lotto castigand singura catarare a zilei, Alto de Pruna.

La combativitate, clasament rasplatit cu tricoul alb, noul lider a devenit spaniolul Javier Ramirez de la echipa locala Andalucia-Cajasur.

In lungime de 173.7 kilometri, etapa secunda a Turului Spaniei a purtat caravana ciclista intre Alcala de Guadaira si Marbella, temperatura inregistrata in timpul mansei atingand valoarea de 37 grade Celsius in aer.

Patru rutieri au format evadarea zilei imediat dupa startul real, Javier Ramírez (Andalucia Cajasur), Mickaël Buffaz (Cofidis), Johnnie Walker (Footon-Servetto) si Mickael Delage (Omega Pharma-Lotto) pornind in marea aventura spre tarmul Mediteranei.

Apropierea finalul si interesul sprinterilor pentru un final grupat a redus avansul evadatilor, escapada acestora fiind anulata pe lunga coborare spre Marbella.

Echipele Lampre si Liquigas au controlat ultimii kilometri, dar niciunul dintre sprinterii acestora nu a reusit sa iasa in fata decisiv. A facut-o insa Hutarovich, care a suprins pe toata lumea cu un efort remarcabil.

A 75-a editie a Turului Spaniei continua, luni, cu etapa a 3-a, o mansa de 157.3 kilometri, care va purta caravana ciclista intre Marbella si Malaga.

Puerto de Ojen (cat.2 la km 8.7) si Puerto del Leon (cat.1 la km 120.4) sunt principalele dificultati de pe traseu, finalul fiind intr-o pronuntata urcare pe strazile din Malaga.

Spune-ti parerea, opinia ta conteaza