Diverse

Slovenia, o nuca prea mica pentru SUA

Nationala de baschet a Statelor Unite ale Americii a obtinut, duminica, a doua victorie consecutiva la Campionatul Mondial din Turcia, dupa un 99-77 categoric cu Slovenia.

Pentru a doua zi la rand arena din Istanbul s-a dovedit neincapatoare la meciul vedetelor din NBA si americanii au facut din nou spectacol.

Dupa primul sfert echipa de peste ocean avea 23-11 pe tabela, slovenii echilibrand usor disputa pana la pauza mare.

Iesirea de la cabine a fost de bun augur pentru elevii lui Mike Krzewszky, acestia distantandu-se decisiv pe tabela de marcaj.

Cel mai bun marcator al meciului a fost Kevin Durant (22 puncte), in timp ce evin Love a fost imperial sub cele doua panouri (11 recuperari).

De la sloveni s-a remarcat Bostjan Nachbar, jucatorul lui Efes Pilsen Istanbul trecandu-si in cont 13 puncte si 4 recuperari.

Intr-o partida din Grupa D, Lituania a revenit spectaculos si s-a impus in fata Canadei, cu 70-68, dupa ce la pauza mare nord-americanii aveau 43-33 pe tabela.

Linas Kleiza de la Toronto Raptors a fost jucatorul decisiv pentru formatia baltica, acesta reusind 18 puncte si 10 recuperari.

Pentru Lituania este a doua victorie consecutiva, in timp ce Canada este cu spatele la zid dupa al doilea insucces in doua zile.

Aproape de o surpriza in fata Greciei in ziua inaugurala a turneului final, China s-a revansat in meciul cu echipa Coastei de Fildes, trecand de reprezentanta continentului negru, cu 83-73.

Centrul lui New Jersey Nets, Yi Jianlin (213 cm si 113 kg), a reusit pentru al doilea meci consecutiv 26 de puncte si alte noua recuperari.

In Grupa A, Angola a castigat duelul codaselor cu Iordania, scor 79-65.

Spune-ti parerea, opinia ta conteaza