Turul Frantei

Anton, ce ghinion teribil!

Spaniolul Igor Anton a pierdut intr-un mod dramatic tricoul rosu de lider al Turului Spaniei, sambata, rutierul echipei Euskaltel suferind o grava cazatura cu 6 kilometri inaintea finalului etapei a 14-a.

Anton a fost implicat intr-o busculada, ramanand minute bune intins pe sosea. Ridicat cu greu de medicii sositi la fata locului, liderul cursei s-a retras in masina echipei sale abandonand intrecerea in cel mai neplacut mod cu putinta.

Desfasurata intre Burgos si Pena Cabarga pe distanta a 178 kilometri, etapa a 14-a a Turului Spaniei a fost castigata de spaniolul Joaquim Rodriguez Oliver (Katiusa), acesta desprinzandu-se din grupul de frunte pe catararea finala.

La 20 de secunde in urma fostului campion al Spaniei a sosit italianul Vincenzo Nibali, rutierul echipei Liquigas devenind noul lider la general, unde are un avans minim de doar patru secunde in fata lui Rodriguez. Spaniolii Ezequiel Mosquera (Xacobeo) si Xavier Tondo (Cervelo) ii urmeaza pe cei doi indeaproape la o diferenta de 20 de secunde.

Duminica este programata etapa a 15-a, intre Solare si Lagos de Covadonga, finalul programat pe celebra catarare in lungime de 12.5 kilometri, care prezinta panta medie de 7 la suta. Rutierii vor ajunge la 1.120 de metri deasupra nivelului marii, dupa o mansa in lungime de 187.3 kilometri.

Spune-ti parerea, opinia ta conteaza