Turul Spaniei

Anton, victorios la Valdepenas de Jaen

A 4-a etapa a Turului Spaniei a fost castigata, marti, de rutierul Igor Anton de la formatia basca Euskaltel. Sosit al cincilea, belgianul Philippe Gilbert (Omega Pharma Lotto) si-a pastrat tricoul rosu pentru un avans de zece secunde.

Desfasurata intre localitatile Malaga si Valdepenas de Jaen, pe distanta a 183.8 kilometri, etapa a 4-a a Vueltei a propus un final de etapa antrenant pentru ciclistii cu profil de cataratori.

Spaniolul Joaquim Rodriguez Oliver (Katiusa) a fost cel care a declansat ostilitatile intr-o portiune cu panta de 25 la suta. Fostul campion al Spaniei nu a reusit sa duca ritmul pana la final, fiind depasit de Igor Anton si italianul Vincenzo Nibali (Liquigas).

Liderul echipei Euskaltel s-a dovedit a fi cel mai puternic dintre rutierii grupului de frunte, ciclistul in varsta de 27 ani din Galdakao trecandu-si in palmares a doua victorie de etapa in Turul Spaniei, dupa cea reusita in 2006 la Observatorul Astronomic de la Calar Alto.

Cel supranumit Fuji a realizat un salt important in ierarhia generala, ajungand in pozitia a doua la doar zece secunde in spatele lui Gilbert.

Purtatorul tricoului rosu a incheiat etapa pe locul al cincilea, cu o intarziere de cinci secunde fata de invingator.

Cursa continua, miercuri, cu etapa a 5-a, rutierii avand de parcurs 194 kilometri intre Guadix si Lorca, finalul fiind propice pentru un nou duel al sprinterilor.

Spune-ti parerea, opinia ta conteaza