Menu
0 Comments

Avem nevoie de un 10 curat la nationala

O victorie la Minsk ar fi echivalat cu redresarea nationalei Romaniei dupa startul ratat cu Albania. N-a fost sa fie victorie si acel 3-1 din 2007 ramane doar o placuta amintire intr-un prezent macinat de grijile meciurilor urmatoare. Urmeaza Franta pe 9 octombrie, o echipa renascuta la Sarajevo, orasul simbol al razboiului care a mistuit fosta Iugoslavie la inceputul anilor 90.

Spre deosebire de partida de la Piatra Neamt, cand jocul a fost unul modest, incalcit si fara fantezie la finalizare, de aceasta data, cu Belarus, am aratat ca se poate si mai bine, ca avem si vointa cand vrem. Ocaziile nu au lipsit si minute bune Romania a presat in jumatatea adversa. Stancu a aratat ca este un atacant de mare perspectiva, Deac isi merita locul la Schalke si Torje ca este un jucator de baza in faza ofensiva. Asteptam mai mult de la Bilasco, tinand cont de evolutiile sale din Liga Campionilor. Nu aici a fost insa problema.

Romania nu mai are numar 10 de la retragerea lui Hagi si, odata cu incheierea carierei acestuia ar fi trebuit sa se retraga si tricoul cu pricina. Nu de alta, dar toate incercarile de pana acum au fost sortite esecului, iar Florescu, aceasta gaselnita a lui Razvan Lucescu, nu face decat sa intareasca si mai mult regula. S-a vazut clar la Minsk ca buba nationalei Romaniei este la mijlocul terenului. Sa joci cu Radoi si Florescu in centrul liniei mediane, in conditiile in care jucatorul Alaniei Vladikavkaz sta pozitionat in spatele celui de la Al Hilal, reprezinta definitia absoluta a sterilitatii in faza creatiei ofensive.

Razvan Lucescu are nevoie de un numar 10 veritabil, de un fantezist, de un responsabil cu pasa decisiva. Poate un Adrian Cristea, de ce nu, lasand la o parte toate ambitiile selectionerului vis-a-vis de unul sau altul. Merita incercat si Herea din primul minut, lasand la o parte epitetele folosite la adresa acestuia de nea Mircea Lucescu. Eu nu l-as scoate din calcule nici pe Mutu. Sa nu uitam ca asa cum e el, rebel, figurant sau obraznic, Mutu a contribuit decisiv la acel 3-1 din 2007 si implicit la obtinerea calificarii.

Nationala Romaniei nu-si permite luxul de a refuza pe nimeni util, dar are neaparata nevoie de a scapa de cateva elemente redundante. Viitorul trebuie construit in jurul lui Pantilimon, Deac, Gaman (promovat de la tineret), Torje, Stancu, Daniel Niculae, Ionita (tineret) sau Bicfalvi (tineret), acesta din urma putand reprezenta o solutie pentru acoperirea acelui mare hau din jurul numarului zece.

Tags: , , ,

Spune-ti parerea, opinia ta conteaza

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.