Menu
0 Comments

Ce a insemnat acoperirea meciului de Cupa Davis dintre Romania si Ecuador

O saptamana petrecuta in febra meciului de baraj cu Ecuador, conferinte de presa, poze cu jucatorii, meciuri in direct si o atmosfera calda sub razele mangaietoare ale soarelui de septembrie.

Conferinta de presa echipa de Cupa Davis a Romaniei

Totul a inceput pe 1 septembrie cu o prima vizita la Centrul National de Tenis din incinta Federatiei, locul unde urma sa fie ridicata arena de peste 3000 de locuri ce urma sa gazduiasca intalnirea cu Ecuador. Nu mai ramasese nimic din terenurile existente acolo, intregul spatiu urmand a suporta modificari majore.

In pregatirea meciului propriu-zis am realizat o scurta prezentare a celui care urma sa fie numarul unu din echipa Ecuadorului. Fost numar 6 mondial, Nicolas Lapentti venea la Bucuresti fara meci jucat in ultimele patru luni. La vremea respectiva nu aveam informatia ca liderul echipei sud-americane avea sa fie lider doar pe hartie.

Aflat la cel de-al doilea meci din postura de capitan nejucator al echipei Romaniei, Andrei Pavel a anuntat lotul de jucatori pentru barajul Grupei Mondiale, singura necunoscuta fiind reprezentata de titularizarea celui de-al doilea jucator la simplu. Pentru acest loc se aflau in concurenta Adrian Ungur si Victor Crivoi. In cele din urma au evoluat amandoi imbunatatindu-si palmaresul in Cupa Davis.

Prima conferinta de presa a avut loc cu trei zile inaintea primului schimb de mingi. Baietii s-au aratat extrem de increzatori, dar in acelasi timp diplomati cand a venit vorba de evaluarea adversarilor. Dupa conferinta am facut poze cu Horia Tecau si Andrei Pavel, cei doi fiind extrem de amabili si prietenosi. Tot acum am cunoscut-o pe Anela, sufletul echipei de Cupa Davis a Romaniei, o persoana foarte amabila si prietenoasa.

Ecuadorienii nu au uitat infrangerea din 2003 de la Quito, afirmand la conferinta de presa ca sunt la Bucuresti pentru revansa. Pana la urma intentiile lor au ramas doar la stadiul declarativ, pe teren jucatorii echipei Romaniei controland cu autoritate disputele.

Cu aceasta ocazie am facut pentru prima data cunostinta si cu noua arena ridicata la Centrul National de Tenis. Am ramas placut impresionat de cele vazute. O constructie cocheta, dar extrem de bine facuta, cu gust. Intreg spatiul a fost valorificat cu multa pricepere, Ruxandra Dragomir aratand ca se poate.

O zi mai tarziu a avut loc tragerea la sorti a meciurilor, gazda evenimentului fiind Sala Bizantina de la Cercul Militar National din Bucuresti. Aceeasi atmosfera placuta, declaratii, poze, strangeri de mana si intalnirea cu vechi si noi cunostinte. Ecuadorienii au dat cartile pe fata, anuntand ca Nicolas nu va juca la simplu fiind accidentat. Au mai pastrat o umbra de speranta pentru dublu. Pavel si baietii din echipa noastra vorbesc din nou cu optimism despre intalnire si despre suprafata de joc, una la fel de inedita ca si arena.

Au urmat trei zile de tenis frumos si o victorie categorica a Romaniei, scorul de 5-0 nelasand loc de prea multe comentarii. Daca de la Hanescu (simplu) si perechea Tecau/Hanescu (dublu) aveam mari asteptari, plusul dupa aceasta intalnire il constituie Adrian Ungur, jucator care a reusit un meci de recuperare fantastic in fata lui Giovanni Lapentti. Condus cu 2-0 la seturi, Ungur a revenit fabulos trecandu-si in cont prima victorie in Cupa Davis. Victor Crivoi a aratat si el ca ramane o solutie viabila pentru simplu, castigand la randul sau in fata lui Lapentti junior.

Finalul a fost invaluit intr-o stare generala de multumire, voie buna, zambete si strangeri de mana. Andrei Pavel a glumit cu ziaristii la ultima conferinta de presa, aratand o data in plus de ce a fost si este cel mai iubit jucator roman dupa Ilie Nastase. In ceea ce priveste partea organizatorica, Ruxandra Dragomir a fost cat se poate de concisa: “Ce altceva ti-ai mai putea dori?!”. Presedintele FRT a pus punct practic intalnirii cu Ecuador deschizand noi orizonturi pentru echipa Romaniei de Cupa Davis: “Am ateva locatii surpriza pentru un posibil meci in sala”.

Tags: , ,

Spune-ti parerea, opinia ta conteaza