Tenis

Hanescu, a treia eliminare consecutiva in primul tur la Bucuresti

Turneul ATP gaduit de Arenele BNR a devenit pentru Victor Hanescu un adevarat cosmar, cel mai bine clasat jucator roman al momentului fiind eliminat pentru al treilea an la rand in runda inaugurala.

Victor Hanescu

Dupa infrangerile suferite in fata lui Martin Vasallo-Arguello in 2008 si in fata lui Oscar Hernandez in 2009, de aceasta data Hanescu a pierdut in fata lui Marcel Granollers, scor 6-2, 2-6, 1-6.

Echilibrul in primul set s-a mentinut pana in game-ul patru, cand Hanescu a reusit primul break al meciului. Jucatorul clasat in aceasta saptamana pe locul 52 ATP s-a distantat la 4-1, pentru a castiga in cele din urma setul la pas, cu 6-2.

Granollers (87 ATP) nu s-a descurajat dupa pierderea primului set, dimpotriva chiar, reusind sa revina in meci cu lovituri tot mai precise in debutul actului secund. Break-ul a venit in dreptul ibericului in jocul cinci, dupa care Hanescu a ratat trei sanse de a-si recastiga serviciul pierdut.

Game-ul sase a fost unul intens, cu numeroase egalitati si avantaje de ambele parti, acesta fiind momentul psihologic al setului si chiar al meciului. Granollers s-a distantat la 4-2, pentru ca in jocul imediat urmator sa reuseasca un al doilea break in momentul in care Hanescu a comis prima dubla greseala a meciului.

Finalist in turneul ATP de la Bucuresti in 2007, cand a ratat in fata lui Gilles Simon sansa de a deveni primul roman castigator in fata propriilor suporteri, Hanescu a cedat complet initiativa in decisiv.

Granollers a facut break inca din primul game, distantandu-se apoi la 4-1 si 5-1. Ibericul a castigat meciul cu un nou game pe serviciul lui Hanescu, jucator care a incheiat meciul practic din debutul setului al doilea.

In optimile de finala, Granollers il va intalni pe italianul Filippo Volandri, invingator luni in fata polonezului Lukas Kubot.

Pentru participarea la turneul de la Bucuresti, Hanescu va primi 3.785 de euro, fara a puncta in ierarhia ATP.

Singurul roman care a trecut pana acum de primul tur este Victor Crivoi, invingator in doua seturi in fata spaniolului Santiago Ventura. Crivoi si-a asigurat 20 de puncte in clasamentul mondial si 6.375 de euro.

Spune-ti parerea, opinia ta conteaza