journalists photo

Prezent in emisiunea Pe Bune de la Sport.ro intr-una din zilele anterioare, reputatul jurnalist George Stanca a dezvaluit ca printre inventiile sale lexicale se numara si termenul de jurnalizda, pentru a caracteriza, fara nicio urma de misoginism, o categorie aparte a purtatoarelor de microfon si mai putin de creier.

Jurnalizda era fatuca de la Timisoara, care l-a provocat pe Ilie Nastase in plina strada cu prosteasca intrebare ce cautati aici?, dar si o alta, prezenta de asta data la aeroport.

Recent intoarsa de la Campionatul Mondial, unde a cucerit medalia de bronz la categoria 48 de kilograme, judoka Alina Dumitru a oferit o explicatie curioasa, daca nu putin iesita din tipare.

Campioana olimpica de la Beijing a spus in felul urmator: “Am prins o zi foarte proasta, iar acest lucru m-a dat peste cap. O astfel de zi îti poate strica toata pregatirea, dar ce puteam sa fac…, am avut si unele probleme de-ale noastre. Chiar nu ma asteptam” (zambeste usor jenata cu subinteles). La care ea, jurnalizda, plina de inteligenta si fler, pluseaza cu o intrebare penetranta pentru raspunsul defensiv oferit mai sus de sportiva: “Probleme de femei?”. 😐

De aici incolo va las pe voi sa trageti concluziile.