Menu
0 Comments

Miguel Angel Jimenez, victorie de rasunet la Mastersul European

Spaniolul Miguel Angel Jimenez a castigat, duminica, Masterstul European desfasurat pe traseul Golf Club Crans-sur-Sierre din Crans Montana (Elvetia), jucatorul in varsta de 46 ani impunandu-se cu un avans de trei lovituri in fata italianului Edoardo Molinari.

Aflat pentru al 22-lea al consecutiv la turneul din tara cantoanelor, unde in doua randuri s-a clasat pe locul secund, Jimenez a inceput runda finala cu un avans de trei lovituri in fata lui Molinari, un jucator de 29 ani aflat in cautarea celui de-al doilea succes consecutiv.

Jimenez a inceput ziua decisiva cum nu se poate mai bine, reusind un birdie inca de la prima cupa, performanta reusita si de Molinari. Italianul a gresit la cupa urmatoare, terminand cu bogey la a doua.

Italianul castigator in urma cu doar o saptamana la Gleneales in Scotia a revenit la trei lovituri in urma lui Jimenez dupa un nou birdie la cupa a 5-a. Experimentatul iberic a controlat in continuare jocul si a ajuns la 20 sub par dupa doua birdies legate la cupele 6 si 7. Spaniolul a incheiat front nine in forta, cu un nou birdie la a 9-a, astfel ca inaintea ultimelor noua gauri al 38-lea jucator al lumii avea un avans de sase lovituri in fata italienilor Molinari si Matteo Manassero.

La doar 17 ani, Manassero a continuat sa uimeasca si in ziua a patra. Distribuit in penultima grupa a rundei finale, talentatul jucator din Bologna a reusit sa-l egaleze pe Molinari, la 15 sub par, dupa ce a reusit patru birdies la ultimele cinci cupe jucate in front nine.

In permanenta cu un aer relaxat si o atitudine care degaja doar stapanire de sine si incredere in propriul joc, Jimenez a intampinat primele dificultati la cupa a 10-a, unde a salvat in extremis parul.

Molinari s-a apropiat la cinci lovituri dupa un birdie la a 12-a, reusita care i-a dat incredere italianului pentru a incerca o apropiere nesperata de imperturbabilul Jimenez. Si jocul fara greseala al spaniolului a suferit o prima fisura la cupa a 14-a, unde Miguel Angel a incheiat cu bogey, dupa ce Molinari reusise birdie.

La cupa urmatoare italianul a reusit cea mai spectaculoasa lovitura a zilei, aducand mingea pe green cu a doua lovitura de distanta. De aici si pana la un eagle nu a mai fost decat un pas si Molinari ii sufla in ceafa lui Jimenez, care pastra un avans minim de o lovitura.

“M-am redresat bine la cupa a 16-a. De fapt acolo s-a consumat momentul decisiv al zilei”, a declarat Jimenez dupa incheierea turneului. Ce s-a intamplat mai precis? Aflat sub presiune pentru prima data, Jimenez nu s-a pierdut cu firea si s-a folosit din plin de bogata experienta pentru a-l pune in dificultate pe Molinari. Italianul a ajuns cu lovitura de deschidere in nisip, dupa care a ratat obtinerea unei pozitii favorabile pe green, pentru a incheia in cele din urma cu bogey.

Jimenez a incheiat definitiv conturile la penultima cupa cand, desi a trimis in nisip cu lovitura de drive, s-a redresat impecabil la a doua lovitura, pentru a obtine in cele din urma un birdie care i-a adus aplauzele si ovatiile numerosului public de pe marginea traseului.

A fost lovitura prin care Miguel Angel Jimenez a castigat in premiera Mastersul European, turneu care i-a adus un cec in valoare de 333.330 de euro. Pentru jucatorul andaluz aceasta a fost a treia victorie in 2010, dupa cele obtinute la Clasicul Desertului din Dubai, cand l-a invins in playoff pe Lee Westwood, si la Openul Frantei, unde a trecut tot in urma unui playoff de Francesco Molinari si Angel Canizares.

Jimenez este primul jucator care izbuteste sa castige trei turnee intr-un an in circuitul European Tour dupa patru ani, ultima astfel de performanta apartinandu-i suedezului Johan Edfors.

Ca o curiozitate, 11 din cele 18 titluri castigate in cariera de Miguel Angel Jimenez au fost obtinute dupa ce jucatorul a trecut de 40 ani.

Performanta remarcabila si pentru Matteo Manassero care, la cei doar 17 ani, a aratat ca este un mare talent. Italianul a incheiat pe pozitia a treia, la cinci lovituri in urma lui Jimenez, obtinand cel mai mare premiu din scurta sa cariera profesionista.

Sud-coreeanul Seung-yul Noh, liderul la zi din Asian Tour, a terminat pe locul patru, la o diferenta de opt lovituri fata de invingator.

Tags: , , , ,

Spune-ti parerea, opinia ta conteaza

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.