Cupa Davis

Romania a lasat Ecuadorul pe zero

Victor Hanescu si Adrian Ungur au castigat primele doua meciuri de simplu din cadrul intalnirii de baraj pentru Grupa Mondiala cu Ecuador.

Hanescu vs Endara

In prima partida a zilei de vineri, Victor Hanescu nu a avut nicio problema in a se impune in fata lui Ivan Endara (408 ATP), cu un triplu 6-2.

Adrian Ungur, jucator aflat la doar a doua partida in Cupa Davis, a reusit meciul carierei in fata lui Giovanni Lapentti, pe care l-a invins in cinci seturi, dupa ce la un moment dat ecuadorianul a avut 2-0 la seturi. S-a terminat 6-7/2, 4-6, 6-3, 6-4, 6-1 si astfel Romania a luat o importanta optiune pentru calificarea in Grupa Mondiala.

Prezenta intre primele 16 echipe din lume a fost consfintita, sambata, la finalul meciului de dublu, Horia Tecau si Victor Hanescu impunandu-se cu un triplu 6-2 in fata perechii Giovanni Lapentti/Ivan Endara. Inca o data Nicolas a ramas pe margine.

Ziua finala a fost rezervata meciurilor de palmares, Victor Crivoi invingandu-l pe Giovanni Lapentti cu 6-2, 6-4. A urmat Adrian Ungur contra Emilio Gomez, meci care a marcat debutul in Cupa Davis pentru tanarul jucator de doar 18 ani, fiul lui Anders Gomez, castigator in 1990 la Roland Garros.

Ungur s-a impus cu 6-3, 6-4, dupa ce in setul secund a revenit de la 0-3. A doua victorie consecutiva in Cupa Davis pentru pitesteanul de 25 ani, care se profileaza a fi tot mai mult o varianta viabila pentru un loc la simplu in echipa Romaniei.

Vedeti mai jos o galerie foto de la tot ce a insemnat meciul cu Ecuador:

One comment

Spune-ti parerea, opinia ta conteaza