Victor Hanescu si Adrian Ungur au castigat primele doua meciuri de simplu din cadrul intalnirii de baraj pentru Grupa Mondiala cu Ecuador.

Hanescu vs Endara

In prima partida a zilei de vineri, Victor Hanescu nu a avut nicio problema in a se impune in fata lui Ivan Endara (408 ATP), cu un triplu 6-2.

Adrian Ungur, jucator aflat la doar a doua partida in Cupa Davis, a reusit meciul carierei in fata lui Giovanni Lapentti, pe care l-a invins in cinci seturi, dupa ce la un moment dat ecuadorianul a avut 2-0 la seturi. S-a terminat 6-7/2, 4-6, 6-3, 6-4, 6-1 si astfel Romania a luat o importanta optiune pentru calificarea in Grupa Mondiala.

Prezenta intre primele 16 echipe din lume a fost consfintita, sambata, la finalul meciului de dublu, Horia Tecau si Victor Hanescu impunandu-se cu un triplu 6-2 in fata perechii Giovanni Lapentti/Ivan Endara. Inca o data Nicolas a ramas pe margine.

Ziua finala a fost rezervata meciurilor de palmares, Victor Crivoi invingandu-l pe Giovanni Lapentti cu 6-2, 6-4. A urmat Adrian Ungur contra Emilio Gomez, meci care a marcat debutul in Cupa Davis pentru tanarul jucator de doar 18 ani, fiul lui Anders Gomez, castigator in 1990 la Roland Garros.

Ungur s-a impus cu 6-3, 6-4, dupa ce in setul secund a revenit de la 0-3. A doua victorie consecutiva in Cupa Davis pentru pitesteanul de 25 ani, care se profileaza a fi tot mai mult o varianta viabila pentru un loc la simplu in echipa Romaniei.

Vedeti mai jos o galerie foto de la tot ce a insemnat meciul cu Ecuador: