Un arbitru mafiot

Acest Marcin Borski a intrat incepand de joi seara intr-o galerie selecta a arbitrilor care ne-au vaduvit de-a lungul timpului. Nu-mi pot scoate nici acum din minte finalul meciului de la Copenhaga, cand Urs Maier ne-a privat de o victorie sinonima cu obtinerea calificarii la Euro 2004. La fel nu-l pot uita nici pe Kim Milton Nielsen la Oslo sau pe un alt danez care avea probleme cu doptriile in Romania-Bulgaria la Euro 96.

Aproape ca uitasem cum e sa fii defavorizat. Bine, nici echipele noastre nu au mai oferit sansa sa fie furate, meciurile din ultimele sezoane fiind de cele mai multe ori decise in favoarea adversarilor fara ingerinta oamenilor insarcinati, chipurile, sa asigure dreptatea.

Sa fim onesti pana la capat. Steaua a jucat un fotbal extraordinar, cum rar am vazut in ultima bucata de timp si o victorie ar fi fost pe deplin meritata. Nu stiu ca o echipa romaneasca sa conduca o reprezentanta a Serie A cu 3-0 dupa primul sfert de ora. Dar cu toate acestea finalul a aruncat arena din Ghencea in haos general, arbitrul central fiind la un pas de un linsaj in masa. Si nu ca n-ar fi meritat cateva castane din partea lui Banel, jucator care a alergat formidabil pentru o victorie ce ar fi fost senzationala.

La ce fotbal se joaca in Polonia as putea crede ca Borski este mai putin experimentat. Dar nu cred sa fie asa. La fel si ai nostri, in Liga I sunt facuti albie de porci in nenumarate cazuri, si de cele mai multe ori pe buna dreptate, dar in Europa sunt zmei.

Mai intai il da afara gratuit pe Kapetanos la 3-0, pentru ca intr-un final dramatic sa prelungeasca meciul suficient ca Napoli sa egaleze. Era mai mult decat evident ca Steaua se stinge ca o torta, dupa travaliul depus in prima repriza si in multe minute dupa pauza. Italienii, treziti parca dintr-un adanc somn in minutul 40, au dominat repriza secunda, impinsi de la spate de un arbitru nedemn, un mafiot in definitiv care a furat victoria Stelei.

Dupa tot acest furt televizat ramanem cu daruirea jucatorilor si cu atmosfera incendiara din tribunele unei arene care parca a readus pentru 90+7 minute aerul tare al marilor confruntari europene.

Spune-ti parerea, opinia ta conteaza