Menu
0 Comments

Huliganii sarbi au facut prapad la Genova

Meciul Italia-Serbia ar fi trebuit sa fie derby-ul serii de marti in preliminariile Euro 2012, dar meciul s-a incheiat dupa doar 6 minute din cauza incidentelor provocate in tribune de o parte din cei 1.600 de suporteri ai vulturilor. Huliganii sarbi au semanat teroare in interiorul si in afara stadionului Marassi, bilantul general fiind de 15 raniti, dintre care doi in stare grava, si 17 arestati. Vedeti mai jos o cronologie a evenimentelor.

Zagreb Fans Going Mad
photo credit: wonker

Sarbii au aprins mai multe torte inainte de primul fluier, dupa care le-au aruncat in directia spectatorilor italieni, fumul gros creat ducand la amanarea startului partidei cu aproape 40 de minute.

Haosul a continuat si dupa revenirea jucatorilor pe teren, arbitrul scotian Craig Thomson punand capat intalnirii dupa ce mai multe petarde si torte au aterizat pe teren punand in pericol integritatea fizica a jucatorilor.

Presedintele Federatiei Sarbe de Fotbal, Tomislav Karadzic, a declarat pentru postul local B92, citat de publicatia Telegraph, ca incidentele provocate de huliganii sarbi, marti seara, in tribunele arenele Luigi Ferraris din Genova, au fost premeditate inca de la Belgrad.

Suporterii pusi pe scandal au amanat startul partidei cu mai bine de jumatate de ora, dupa care au provocat suspendarea meciului.

Violentele au continuat in afara stadionului 15 persoane fiind serios ranite. Huligani cu cagule negre si tatuaje au dezlantuit infernul pe stadion si in afara acestuia.

Politia italiana a efectuat nu mai putin de 17 arestari, dintre care 16 in randul sarbilor si una in randul italienilor. Printre cei incarcerati se numara si cel supranumit ‘Omul negru‘, personajul identificat ca liderul huliganilor veniti de la Belgrad.

Tags: , , , , , , , ,

Spune-ti parerea, opinia ta conteaza