Diverse

Larvik, o nuca prea tare pentru Oltchim

Pentru a doua oara in acest sezon, Oltchim Ramnicu Valcea nu a reusit sa-si impuna jocul in deplasare, pierzand pe terenul liderului Larvik, scor 34-31 (17-18).

LIVE: Meciul a fost transmis in direct de Onlinesport.ro

Gazdele au deschis scorul dupa ce in prealabil fiecare echipa ratase cate un atac pozitional. Ozel si Elisei au egalat in doua randuri, pentru ca Stanca sa aduca Oltchimul in avantaj, scor 3-2, in minutul 5.

Han a ratat o aruncare de la 7 metri in minutul sapte la scorul de 3-3, formatia valceana ratand alte doua atacuri pozitionale, situatie de care au profitat norvegienele.

Formatia gazda s-a distantat la 5-3 in minutul 8, Lange trecandu-si in cont a treia reusita in situatie de superioritate numerica, dupa ce Bese a fost eliminata pentru un fault in aparare.

Extrema Elisei a mentinut Oltchimul in meci cu doua goluri in inferioritate numerica, dupa primele zece minute Larvik avand doar un gol avans pe tabela (6-5).

Au urmat insa momente mai putin bune in jocul campioanei Romaniei, formatia norvegiana distantandu-se la 9-6 in minutul 13.

Portarita Ungureanu a mentinut echipa lui Kovacs pe linia de plutire prin apararea unei aruncari de la 7 metri, dar tavalugul ofensiv al gazdelor a continuat.

Stange si-a trecut in cont un al patrulea gol si tabela arata 10-6 la jumatate primului mitan, in conditiile in care jocul defensiv al Oltchimului suferea vizibil, iar in atac am contat doar pe extrema Elisei si pivotul Stanca.

Diferenta s-a marit la 11-6 si 12-7, aceasta cea mai mare diferenta a primei reprize. Trezite ca dintr-un cosmar, jucatoarele de la Oltchim au inceput sa joace tot mai bine in ultimele zece minute.

Doua goluri consecutive au micsorat scorul la 13-10 punand presiune pe Larvik, pentru ca surpriza lui Kovacs sa se numeasca Meirosu. Revenita in echipa dupa o problema personala, interul Oltchimului si-a trecut in cont doua goluri consecutive, iar Neagu a trimis o bolta de efect, reusita in urma careia gazdele mai pastrau doar un gol avantaj (16-15).

Pivotul Stanca a egalat la 16 cu doua minute inaintea pauzei, iar extrema dreapta Maier a marcat pentru 17-16, dupa ce Tolani reusise o interventie providentiala.

Portarita Oltchimului s-a remarcat o data in plus in ultimele secvente ale primei parti, cand a aparat o aruncare intr-o situatie de unu contra unu, astfel ca echipa valceana a intrat in avantaj la cabine, scor 18-17.

Momentul bun nu a continuat si in partea secunda, jucatoarele lui Larvik iesind hotarate sa rastoarne scorul. Primele trei minute au fost de foc la poarta Talidei Tolnai, timp in care gazdele au marcat de cinci ori primind doar un singur gol.

Cu un joc extrem de solid si disciplinat, Larvik a suferit prima eliminare abia in minutul 33, cand Locke a luat loc pe banca pedepselor, dar chiar si asa echipa norvegiana a continuat sa dicteze ritmul.

Scorul a capatat proportii in conditiile in care Oltchim nu a avut replica in primele 20 de minute ale partii secunde. Astfel s-a ajuns la 28-21 si 29-22.

Elevele lui Peter Kovacs au recuperat din diferenta in ultimele zece minute, profitand si de relaxarea gazdelor, pe final rezultatul strangandu-se la 33-30, pentru ca in cele din urma meciul sa se termine 34-31.

Aceasta este a doua infrangere in deplasare pentru Oltchim in acest sezon de Liga Campionilor, echipa valceana fiind practic condamnata sa castige toate meciurile ramase de disputat in aceasta imprevizibila Grupa C.

In celalalt meci al grupei, Toulon a reusit surpriza invingand, in deplasare, pe Randers, cu 29-25, astfel ca cele doua echipe si Oltchim au cate 2 puncte. Larvik este lidera autoritara si sunt sanse minime sa mai piarda primul loc la final.

Spune-ti parerea, opinia ta conteaza