Menu
2 Comments

Monolog despre nimic sau “Mi s-a blocat SHIFT-ul“

Red shift
Creative Commons License photo credit: Vibragiel

Mda…
De fapt nu stiu cum am ajuns eu sa…, de fapt nici nu stiu daca aveam nevoie neaparat.
Sa ma explic. Am fost din nou “provocat” sa scriu ceva. Ma incapatanez sa cred in continuare ca nu am mare treaba cu scrisul, dar vad ca “unii” se incapataneaza la fel de mult ca mine, poate chiar si mai mult sa imi zica cum ca ei cred ca e ceva acolo pe undeva. Si problema e ca de data asta sunt mai multi.
O sa revin la acest subiect.

Initial titlul trebuia sa fie INTROSPECTIE. Nu ca ar fi fost vorba chiar de o introspectie, mai ales ca nu sunt foarte bine familiarizat cu conceptul, dar ar fi sunat bine, ar fi sunat cult, ar fi sunat profund.
Insa nu cred ca sunt capabil sa scriu ceva extrem de profund, nu simt ca ma reprezinta, asa ca ideea cu “Introspectia” a cazut.
Urmatorul titlu care mi-a travesat gandirea a fost DISCUTIE PROFUNDA.
Zic “mi-a travresat” pentru ca asa cum a venit asa s-a dus. De ce ? Pai pentru ca dupa cum am zis mai sus am probleme in a accepta ideea cu “profundul” si in plus nu e vorba de o discutie, ci mai degraba un monolog. Monolog…hmmm suna bine, deci BINGO. Am primul titlu.
Buuun, acum sa mai aducem ceva, ca doar “monolog” nu spune nimic. Si tocmai pentru ca nu spune nimic, gata titlul! Monolog despre nimic!
Cum am ajuns sa adaug SHIFT-ul in ecuatie, o sa v-o explicati la final.
Sincer am mai avut o tentativa de titlu care se chema “Din putul gandirii”, dar in primul rand ca suna extrem de ne-profund si era si un cliseu groaznic. Si eu detest cliseele. Ptiu, acum realizez ca a spune “detest cliseele” e la randul lui un cliesu, e ca si cum as spune “nu ascult manele”. Alt cliseu. Se pare ca din ce ma feresc de clisee tot de ele dau.
Apropo, eu chiar nu ascult manele.

Bun. Sa revin!
Ziceam ca am fost provocat sa scriu din nou dar acum “ie” mai multi si nu am am curaj sa ma opun.
In primul rand ideea a plecat de la cateva articole scrise pentru Dumy. Dupa ce am scris eu cateva, m-am oprit. Nu mi-a placut ce a iesit in ciuda “protestelor” lui Dumy, care a sustinut sus si tare ca nu-i adevarat si ca lui ii plac si considera ca au iesit foarte bine. Am zis insa ca el nu e obiectiv pentru ca fiindu-mi prieten nu m-ar fi descurajat. Acum insa mi-a promis ca o sa fie cat se poate de obiectiv si mai ales cat mai critic la adresa mea, asa ca m-a mai “pacalit” inca o data. Eu suport critica si consider ca nu se poate fara ea. Nu numai ca nu ar trebui sa descurajeze ci mai mult decat atat, te ambitioneaza sa dai tot ce ai mai bun
In plus a avut ajutoare. Ajutoare serioase.
In caz ca nu ati facut cunostinta inca cu Monycell, veti face. Daca sunteti cititori ai acestui blog probabil ca ati citit ceva din ce a scris ea, iar daca nu ati citit pana acum probabil o veti face in viitor, intrucat nu cred ca Dumy o sa “o ierte” si nu o sa o lase sa traga chiulul de la scris cam asa cum am facut eu.
Mda…
Monycell este “noua noastra prietena veche”, care s-a aliat cu “dusmanul Dumy” si insista acum sa scriu. Daca pe Dumy l-am mai dus cu vorba din ratiuni de chef, timp…etc, acum nu mai am scapare.
Sunt deja in inferioritate si dupa cum zice proverbul “daca doi zic ca esti beat, te duci si te culci”, pe acelasi principiu daca doi ma imping de la spate sa scriu, n-am incotro si ma urnesc catre tastatura.
Adevarul este ca poate cu un pic de diplomatie as mai putea sa scap si de data asta, dar n-am inima sa-i refuz.

Ma ingrijorez pentru ca incep sa nu mai respect titlul. Monolog este, aici totul e pe fagasul normal, insa deja nu mai este despre nimic. Deja v-am povestit despre un titlu, despre clisee, v-am povestit despre Dumy si despre Duracell….aaaa, pardon Monycell.
Deci cum poate sa mai fie despre nimic? In fine, o sa accept critica lor constructiva si poate ma vor ajuta ei cu un titlu mai bun, ca despre continut sunt lamurit. Continutul este in profunzime “ne-profund”. M-am prins ca lui Dumy ii plac abordarile astea de genul profund-neprofund sau “nou prieten vechi”, asa ca abund cu ele ca sa-l gadil la orgoliu.
I-am zis ca o sa-i trimit ceva conform noului meu stil. Ma intreb insa daca am un stil.
Sau macar daca am avut, ca sa ma lamuresc daca aveam ce sa innoiesc. Sunt sceptic, dar tac din gura ca iar o sa mi se sara in cap ca “iar incepi?”. Asa ca fac ciocu’ mic si merg pe burta.
Astia doi au ganduri mari vor sa faca un trio jurnalistic si pentru ca acum sunt un duo, vor un al treilea, asa ca dupa cum v-au spus, ma ataca din toate flancurile.
Sunt departe de romantismul din scrierile lui Monycell, departe de eleganta din hiperbolele lui Dumy, asa ca nu cred ca ma integrez cu succes im peisaj. Pragmatismul meu cronic se poate dovedi benefic, dar nu intr-un act artistic, intrucat nu-i aduce valoare. Si valoarea constituie funadmentul. Zic eu.
Mda…

Am epuizat subiectele. Nu stiu ce sa mai zic, asa ca incerc sa gasesc un final elegant al acestui…nici nu stiu cum sa-l numesc… Final al ce?
Al nimicului? Nu cadreaza.
Al articolului. Nu cred. Articolele sunt despre ceva. Nu e cazul aici.
Al unei izbucniri launtrice? Nu, prea profund! Iar nu e cazul.
Al unei sfortari a intelectului? Nici atat. Tot prea profund si nu ma defineste.
Al unu exercitiu al…. Al ce? Sau al cui? Hai sa o zic mai simplu. Al unui exercitiu. Punct.
Sa ramana asa? Hai sa o lasam asa si vedem ce sa intampla.

Merge pentru un final?
Sper ca nu, pentru ca daca merge atunci sunt mancat. Voi avea o mare problema. Nu o sa mai pot scapa de “raspundere” si va trebui sa imi canalizez energiile catre un scop nobil ca de exemplu gasisrea unei noi scuze ca sa ma sustrag. As putea sa inventez ceva de genul “ bai, chiar nu pot, as vrea dar chiar nu pot, mi se blocheaza SHIFT-ul. Nu-i cliseu, e chiar original, mai am un pic de lucru la credibilitate dar cred ca sunt pe drumul cel bun.
Si apropo, chiar mi se blocheaza SHIFT-ul…

2 thoughts on “Monolog despre nimic sau “Mi s-a blocat SHIFT-ul“”

  1. Dumy says:

    Bine ai revenit oficial, prietene Vallixx. Eu ti-am spus dintotdeauna sa continui aceasta activitate pentru ca o faci bine si pentru ca chiar ai ceva de spus.;)

  2. Valix says:

    Incurajator ca intotdeauna, de fapt nu ma asteptam la altceva din partea ta. Multumesc pentru urari si iti urez sa ne mearga bine!

Spune-ti parerea, opinia ta conteaza