Menu
0 Comments

Recital din partea lui Gilbert in ‘clasica frunzelor moarte’

Rutierul belgian Philippe Gilbert a tras cortina peste sezonul 2010 in ciclismul mondial, castigand, sambata, a 104-a editie a Turului Lombardiei.

Cunoscuta sub denumirea de ‘clasica frunzelor moarte’ pentru ca se desfasoara toamna si de cele mai multe ori incheie sezonul, cursa italiana a programat in acest an 260 de kilometri intre Milano si Como, la dificultata traseului adaugandu-se vremea potrivnica. Ploaia rece si vantul puternic au fost obstacole importante pentru rutierii care s-au aventurat in jurul lacului Como.

Invingator in urma cu doar cateva zile in Turul Piemontului, o alta cursa clasica italiana, Gilbert s-a desprins alaturi de Michele Scarponi pe Colma di Sormano, ascensiune plasata la 40 de borne inaintea finalului.

Cei doi au colaborat eficient si grupul de urmaritori, printre care s-au numarat favoritul local Vincenzo Nibali si campionul olimpic Samuel Sanchez, nu i-a mai putut ajunge pe cei doi care s-au duelat pentru intaietate.

Gilbert nu a asteptat un eventual sprint final si l-a atacat pe italinul echipei Androni Giocatoli cu 5.8 kilometri inaintea finalului in chiar punctul de maxim al catararii San Fermo della Battaglia.

Nu a fost cazul pentru o batalie intre cei doi, Scarponi predandu-se inca de la primele pedale mai grele date de Gilbert.

Cronometrat la sosire cu timpul de 6 ore, 46 de minute si 32 de secunde, Gilbert l-a devansat cu 13 secunde pe Scarponi, trecandu-si in palmares a doua victorie consecutiva in Turul Lombardiei.

Ultimele ore de cursa au fost relatate si comentate pe contul de Twitter @cronicar.

Tags: , ,

Spune-ti parerea, opinia ta conteaza