Menu
0 Comments

Snookerul a intrat in secolul XXI

Nu o spun eu ci legendarul Ronnie O’Sullivan, pentru care noul format de Power Snooker se potriveste manusa.
Snookerul a intrat incepand de sambata intr-o noua dimensiune de exprimare si dezvoltare, arena O2 din Londra gazduind primul turneu de Power Snooker din istorie.

Ronnie 'Rocket' O'Sullivan
photo credit: Yuxuan.fishy.Wang

Opt dintre cei mai buni jucatori ai momentului si-au dat intalnire intr-o atmosferta speciala pentru un nou tip de snooker, mai dinamic, mai atractiv, mai aproape de suporteri.

Aparitia in arena a englezului Ronnie O’Sullivan a ridicat in picioare publicul spectator, ‘Racheta’ rasplatindu-si imediat fanii cu un joc incantator.

De cealalta parte a mesei de joc s-a aflat tanarul belgian Luca Brecel, cel introdus in arena ca noul ‘Rory McIlroy’ al snookerului.

In varsta de doar 15 ani, Brecel i-a tinut piept cu brio lui O’Sullivan, acesta din urma declarand la final ca “va ajunge cu siguranta un mare jucator in circuitul mondial”.

Ronnie s-a impus in cele din urma, calificandu-se in semifinalele turneului si apoi in finala, dupa ce a trecut la pas si de Ali Carter.

Acesta din urma l-a invins dupa un meci pe muchie de cutit pe Mark Selby. “Bufonul din Leicester” s-a aflat in permanenta in urmarirea “Capitanului”, pentru a pierde in final la doar cateva puncte.

Triplul campion mondial l-a invins in marea finala pe chinezul Ding Junhui, cu 572-258 la puncte, intrand astfel in posesia trofeului si a premiului in valoare de 35.000 de lire sterline.

“Snookerul a intrat in sfarsit in secolul 21. Am castigat de-a lungul carierei multe trofee, dar acesta obtinut la Power Snooker ma bucura cel mai mult.

“Mi-a placut fiecare minut petrecut in cadrul acestui turneu. Publicul s-a implicat in jocuri si am avut cateva meciuri interesante. Snookerul asteapta de mult timp o astfel de schimbare”, a declarat O’Sullivan dupa finala castigata.

Power Snooker este un concept nou de joc adus in prim plan la initiativa noului presedinte al World Snooker Association, Barry Hearn. Cunoscut pentru capacitatea sa manageriala cu totul speciala, Hearn isi propune sa revolutioneze snookerul atat din perspectiva spectacolului pentru public, cat si din unghiul de abordare al televizionilor.

Iata mai jos cateva din regulile Power Snookerului:

– la masa sunt opt bile rosii adunate in forma de romb;

– una dintre bilele rosii se numeste ‘power ball’;

– dupa introducerea in buzunar a acestei ‘power ball’ in urmatoarele 2 minute fiecare lovitura se puncteaza dublu;

– fiecare lovitura are un timp de executie de 20 de secunde;

– un meci se intinde pe durata a 30 de minute, timp in care se pot disputa un numar infinit de jocuri, punctajul adunandu-se dupa inchiderea fiecarei mese;

– de asemenea, orice lovitura din ‘power zone’, spatiul dintre linia de deschidere si manta inferioara, se puncteaza de asemenea dublu.

Tags: , , , ,

Spune-ti parerea, opinia ta conteaza