Menu
2 Comments

Centrul National de Snooker, propriul nostru Crucible

Rack 'Em Up!
Creative Commons License photo credit: zawtowers

Urmaresc snooker de peste zece ani la televizor si am multe ore de vizionare la activ, dar pana in urma cu o seara nu am avut ocazia sa vad la lucru pe viu doi jucatori profesionisti.

S-a intamplat insa la Centrul National de Snooker din Bucuresti, un loc foarte frumos, curat, decent si simpatic, unde se disputa in aceste zile etapa cu numarul noua din Liga Nationala (n.a. – competitie care ii reuneste la masa de joc pe cei mai buni 16 jucatori ai momentului din Romania).

Ajuns in Aristocrat Hall, sala principala a Centrului, plasata la etajul 2 al cladirii de pe Intrarea Granarului (n.a- aflat in imediata vecinatate a noului National Arena), am fost placut surprins de masa de joc, un Riley – Made in England, de cele 50 de fotolii foarte generoase si de ambianta deosebita.

Pret de cateva minute am fost singur in arena si mi-am imaginat cum ar fi la Crucible sau la Wembley. Urca si jucatorii insostiti de partenerele lor de viata. Fac pe rand incalzirea, apoi aseaza masa.

Asteptam sa intre in scena si arbitrul, dar m-am lamurit repede ca se joaca fara arbitru si ca jucatorii isi tin singuri scorul, iar cel care nu se afla la masa are menirea de a repune bilele colorate pe punctele lor imediat ce au fost trimise in buzunar.

“Pentru prima data avem mai mult de doi spectatori, adica sotiile noastre”, zice unul dintre jucatori. Zambesc si spun: “s-ar putea sa fie mai multi,pentru ca mai astept trei prieteni”.

Acestia au venit in cele din urma si astfel ne-am facut sase. Am fost chiar si noua la un moment dat, pentru ca in final sa revenim la formula initiala de trei.

Jocul a durat trei ore, fiecare din cele cinci frame-uri avand o durata medie de 30 de minute. A fost extraordinar de frumos, iar locul iti lasa acea senzatie de “mai vreau”.

Tags: , ,

2 thoughts on “Centrul National de Snooker, propriul nostru Crucible”

 1. Vali says:

  Sunt mandru sa fac parte dintre ” cei trei prieteni”. Am urmarit cu foarte mare interes meciul despre care faci vorbire, am asistat si astazi la un meci, care a avut un nivel calitativ ceva mai mare decat cel de ieri, dar una peste alta o incantare petru un ochi de initiat sau cunoscator.
  Sper sa pot fi prezent si maine in semifinale si poate si duminica in marea finala.
  Am avut si ocazia sa-l urmaresc pe Marius Ancuta, unul dintre promotorii snookerului in Romania si totodata unul dintre cei doi comentatorii meciurilor de snooker transmise pe Eurosport. A fost in joc amical, in pauza dintre cele 4 sferturi de finala de astazi. Am ramas foarte placut impresionat de calitatea jocului aratat si de ce sa nu o spun, m-a imresionat placut si calitatea omului. Am intrat intr-o mica discutie in care s-a dovedit foarte volubil si amuzant desi era prima oara cand ma vedea.
  Una peste alta, o experienta placuta traita la Centrul National de Snooker, oameni de calitate, pasionati, iar atmosfera “british” este punctul forte.
  Multumesc prietenului Dumy, care a venit cu ideea de a merge sa urmarim niste meciuri. Probabil singur nu m-as fi mobilizat. Acum ca am fost, nu regret nici timpul “pierdut” daca ma pot exprima asa si nici cei aproape 30km dus-intros facuti de acasa pana la C.N. Snooker, printr-un trafic infernal.

 2. Dumi says:

  Si eu iti multumesc ca ai venit. Asa cum am spus, Centrul National este un fel de Crucible al nostru, iar jocul in sine, superb, chiar daca il vedem pus in practica de Ronnie la TV, jucat la CNS de profesionistii nostri sau imitat de noi in IDM. Snookerul ramane snooker oriunde si oricum, un joc formidabil, care iti da o senzatie unica atat ca jucator cat si ca privitor.

Spune-ti parerea, opinia ta conteaza