Menu
0 Comments

Chevrolet revine in IndyCar

Constructorul american Chevrolet a anuntat ca revine in campionatul IndyCar incepand cu sezonul 2012 dupa o absenta de sapte ani.

Revenirea Chevrolet in cea mai importanta competitie de monoposturi din peisajul sporturilor cu motor din Statele Unite va fi sinonima cu introducerea unui nou sasiu si a unui pachet aerodinamic cu totul revolutionar.

Potrivit site-ului autosport.com, echipa Penske Racing si-a manifestat deja intentia de a concura cu motoarele turbo V6 furnizate de Chevrolet, iar pilotul Helio Castroneves a avut o reactie pe masura: “Turbo charge is back, baby”

Prima aparitie a celor de la Chevrolet in IndyCar s-a produs in 1986 alaturi de Penske, dupa care a ramas in competitie pana in 1993. Incepand din 1997 Chevrolet s-a alaturat seriei Indy Racing League dupa marea ruptura a IndyCar-ului sub brandul Oldsmobile, pentru ca din 2002 sa revina la numele de Chevrolet.

Chevrolet a iesit din IndyCar in 2005 alaturi de Toyota, astfel ca de atunci si pana in prezent Honda fiind singurul furnizor de propulsoare pentru sasiurile Dall’ara din competitie.

Anuntul revenirii Chevrolet in IndyCar vine la doar cateva zile dupa ce compania mama General Motors a anuntat ca 2010 este primul an pe plus dupa 2004.

Cifrele Chevrolet in IndyCar:

– 12 sezoane

– 104 curse castigate

– 6 titluri obtinute

– 7 victorii in Indy 500 (ultima in 2002 prin Helio Castroneves)

– fondatorul Louis Chevrolet a concurat in patru editii de Indy 500

This one's for @johowo. Ford power by Jaques Villeneuve
Tags: , , ,

Spune-ti parerea, opinia ta conteaza